Antoon Marstboom (1905-1960)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Antoon Marstboom
Antoon Marstboom (1905-1960)

Antoon Marstboom (1905-1960)

Antoon MARSTBOOM (Antwerpen,1905 - Antwerpen, 1960)Antoon Marstboom was een Belgisch kunstschilder, beeldhouwer, ontwerper, leraar en humanist. Hij werd geboren in het hartje van stad Antwerpen als Franciscus Antonius Theresia Marstboom. Hij studeerde vanaf 1919 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, met het voornemen beeldhouwer te worden. Schreef zich in 1925 aanvullend in bij de Gemeentelijke Academie van Berchem bij de schildersklas; behaalde er, bij het einde van dat schooljaar, de prijs van uitmuntendheid met het stilleven 'Rabauwappels' en verliet aldus de instelling. 1928, aanvang van de studieperiode aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen eerst bij professor Albert Ciamberlani voor monumentale kunsten en nadien bij professor Baron Isidore Opsomer voor schilderkunst. Be_indigde zijn studies in 1935 en vestigde zijn persoonlijk atelier in de Beggaardenstraat te Antwerpen. Daar tekende, schilderde en bestudeerde hij verder de klassieke schilderkunstige thema's zoals het naakt in de natuur, het landschap, het stilleven, het stadsgezicht, de Antwerpse voorstad.Verbleef tussen 1942 en 1947 vaak te Kasterlee in de Kempen om aan de beklemmende sfeer van de bezette stad te ontsnappen. Tijdens die periode aangesteld tot professor aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen; gaf er eveneens les in het hoogste leerjaar schilderen naar levend model. Omstreeks 1952-54 ontstonden er tal van werken, gebaseerd op zijn studies omtrent de 'gulden snede', ge_nspireerd op de Antwerpse haven.

Aangeboden items
0
Verkochte items
4
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Antoon Marstboom (1905-1960) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Antoon Marstboom (1905-1960) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Antoon Marstboom

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Antoon Marstboom? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Antoon Marstboom. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Antoon Marstboom en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Antoon Marstboom te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Antoon Marstboom!

Volg het aanbod kunst van Antoon Marstboom te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Antoon Marstboom te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Antoon Marstboom instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Antoon Marstboom kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Antoon Marstboom!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Antoon Marstboom kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Antoon Marstboom en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Antoon Marstboom via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Antoon Marstboom of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Antoon Marstboom?

Kunst kopen van Antoon Marstboom begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Antoon Marstboom, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Antoon Marstboom. Om meer kans te maken om de Antoon Marstboom te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Antoon Marstboom! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.