A.R. Penck (1939-2017)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Muzikant
  6. >
  7. A.R. Penck
A.R. Penck (1939-2017)

A.R. Penck (1939-2017)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus, Fotograaf, Tekenaar

A.R. PENCK (Dresden 1939 - Zürich 2017)

Kunstschilder, tekenaar, graffiti artist

A.R. Penck volgde zijn opleiding als leerling-tekenaar bij het DDR-reclamebureau DEWAG. Hij woonde en werkte te Dublin (Ierland), Berlijn (Duitsland) en Londen (Engeland) en New York (VS).

A.R. Penck verkreeg in de tachtiger jaren wereldwijde bekendheid met zijn schilderijen. Deze zijn gebaseerd op pictogrammen, graffiti en primitieve voorstellingen van menselijke figuren en totem-achtige vormen. A.R. Penck werd veelvuldig gevraagd voor belangrijke exposities in Londen en New York A.R. Penck wordt gerekend tot de kunstenaarsgroep ‘De Nieuwe Wilden’, waartoe ook kunstenaars behoorden als George Baselitz, Rainer Fetting, Jorg Immendorff en Markus Lupertz.

A.R. Pencks beeldhouwwerk is minder bekend, maar heeft dezelfde primitieve thema's als zijn schilderijen en tekeningen. Voor zijn werk gebruikte hij vaak alledaagse materialen als hout, flessen, kartonnen dozen, blikjes, afplakband, aluminiumfolie, draad. De sculpturen zijn grove assemblages, ruw geschilderd. Paul Klee en Jackson Pollock vormde inspiratie voor A.R. Pencks werk.

Aangeboden items
5
Verkochte items
228
Nationaliteit
Duits Duits  Iers Iers  
Links
Favoriet
filters
A.R. Penck - Kein Titel kopen? Bied vanaf 850!
A.R. Penck (1939-2017) Duits Iers Geen titel
Techniek Ets/Aquatint
Afmetingen 51 x 70 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Geschept Papier
Openingsbod
€ 850
Bied mee Bied mee
A.R. Penck - 2 ingelijste litho's kopen? Bied vanaf 240!
A.R. Penck (1939-2017) Duits Iers 2 ingelijste litho's
Techniek Litho
Afmetingen 42 x 32 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 240
Bied mee Bied mee
A.R. Penck - Lithographie, signiert und nummeriert kopen? Bied vanaf 1400!
A.R. Penck (1939-2017) Duits Iers Lithografie, gesigneerd en genummerd
Techniek Litho
Afmetingen 100 x 70 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 1.400
Bied mee Bied mee
A.R. Penck - Ohne Titel kopen? Bied vanaf 850!
A.R. Penck (1939-2017) Duits Iers Ohne Titel
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 85 x 60 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 850
Bied mee Bied mee
A.R. Penck - Kleurenlitho | 'Pferd' | 1991 (Ingelijst) kopen? Bied vanaf 600!
A.R. Penck (1939-2017) Duits Iers Kleurenlitho | 'Pferd' | 1991 (Ingelijst)
Techniek Offset
Afmetingen 81 x 103 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 600
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van A.R. Penck

Wilt u graag een kunstwerk kopen van A.R. Penck? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van A.R. Penck. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van A.R. Penck en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van A.R. Penck te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen A.R. Penck!

Volg het aanbod kunst van A.R. Penck te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van A.R. Penck te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u A.R. Penck instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe A.R. Penck kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van A.R. Penck!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van A.R. Penck kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van A.R. Penck en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van A.R. Penck via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van A.R. Penck of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van A.R. Penck?

Kunst kopen van A.R. Penck begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van A.R. Penck, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van A.R. Penck. Om meer kans te maken om de A.R. Penck te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van A.R. Penck! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.