Chris van der Hoef (1875-1933)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Designer
  6. >
  7. Chris van der Hoef
Chris van der Hoef (1875-1933)

Chris van der Hoef (1875-1933)

Kunstenaar

Chris van der HOEF (Amsterdam, 1875 - Den Haag, 1933)

Van der Hoef was vanaf 1888 leerling beeldhouwer in het Atelier Van den Bossche en Crevels in Amsterdam. In 1898 ging hij bij de Aardewerkfabriek Amstelhoek werken, waar hij ontwerper werd en vervaardiger van sier- en gebruiksvoorwerpen. Van 1903 tot 1910 was hij verbonden aan De Woning Amsterdam, Zuid-Holland Gouda, Haga Purmerend en Amphora Oegstgeest. Vanaf 1910 maakte Van der Hoef geen aardewerk meer en ging hij vrijwel uitsluitend aan het beeldhouwen en het creëren van penningen werken. Hij woonde en werkte in Amsterdam tot 1904, Gouda tot 1905, in Amsterdam van 1905 tot 1925 (in het voormalig atelier van Lambertus Zijl) en in Den Haag van 1925 tot zijn dood in 1933.

Van der Hoef was een vertegenwoordiger van de Nederlandse Nieuwe Kunst, een stroming die in Duitsland Jugendstil genoemd wordt. De Jugendstil kent enerzijds de curvilineaire of versierende art nouveau (in Nederland met een knipoog "slaoliestijl" genoemd), die de natuur koos als inspiratie, met vloeiende, golvende lijnen van plant- en diermotieven. Daarnaast waren melancholieke vrouwfiguren uitgangspunt. Anderzijds richtte de geometrische art nouveau zich meer op strakke en geometrische lijnen en wiskundige motieven. Motieven uit de natuur keren hierin als abstracties terug. Van der Hoef werkte in beide stijlen.

Aangeboden items
1
Verkochte items
4
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Chris van der Hoef - Dienblad kopen? Bied vanaf 85!
Chris van der Hoef (1875-1933) Nederlands Dienblad
Afmetingen5 x 42 x 32 cm (h x b x d)
GesigneerdGemerkt/Merksticker
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Chris van der Hoef

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Chris van der Hoef? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Chris van der Hoef. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Chris van der Hoef en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Chris van der Hoef te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Chris van der Hoef!

Volg het aanbod kunst van Chris van der Hoef te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Chris van der Hoef te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Chris van der Hoef instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Chris van der Hoef kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Chris van der Hoef!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Chris van der Hoef kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Chris van der Hoef en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Chris van der Hoef via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Chris van der Hoef of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Chris van der Hoef?

Kunst kopen van Chris van der Hoef begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Chris van der Hoef, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Chris van der Hoef. Om meer kans te maken om de Chris van der Hoef te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Chris van der Hoef! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.