Cole Morgan (1950)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Cole Morgan
Cole Morgan (1950)

Cole Morgan (1950)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Cole MORGAN (New York 1950)

Schilder, graficus, fotograaf

Opleiding:

In 1971 ontving Morgan zijn Bachelor of Arts van de Universiteit van New Mexico. Hij studeerde vervolgens kunstgeschiedenis en lithografie in Florence en volgde van 1973 tot 1974 lessen aan de Haagse Vrije Academie.

Cole Morgan woont en werkt tegenwoordig in Antwerpen.

In zijn begintijd maakte Cole Morgan vooral hyperrealistische potloodtekeningen, waarin cowboys en indianen vaak onderwerp waren. Later is zijn werk abstract expressionistisch geworden. Op basis van mathematische wetmatigheden stelt Morgan collages samen. Figuratieve elementen in zijn werk zijn veren, steentjes, papier, schelpen, hout en soms huizen en kerkjes. Sommige kenmerken uit het fotorealisme paste hij nog toe in zijn abstracte werk, waaronder het werken met schaduw.

Na zijn studie gaf Morgan teken- en schilderles in Dublin. Van 1975 tot 1992 was hij werkzaam in Den Haag.

Exposities en prijzen:

In 1992 ontving Morgan de Van Ommeren-de Voogt Prijs. Zijn werk is tentoongesteld in onder meer Zurich, Keulen, Hongkong, San Francisco, Peking en Chicago.

Aangeboden items
4
Verkochte items
126
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
filters
Cole Morgan - Numbers & Letters, gemengde techniek op doek (netjes ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 3750!
Cole Morgan (1950) Nederlands Amerikaans Numbers & Letters, gemengde techniek op doek (netjes ingelijst, groot)
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen105 x 105 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 3.750
Bied mee Bied mee
Cole Morgan - Like father, like son kopen? Bied vanaf 190!
Cole Morgan (1950) Nederlands Amerikaans Like father, like son
TechniekZeefdruk
Afmetingen93 x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 190
Bied mee Bied mee
Cole Morgan - Zonder titel maar met lijst! kopen? Bied vanaf 225!
Cole Morgan (1950) Nederlands Amerikaans Zonder titel maar met lijst!
TechniekZeefdruk
Afmetingen63 x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 225
Bied mee Bied mee
Cole Morgan - Zeefdruk, Compass North - Ingelijst kopen? Bied vanaf 250!
Cole Morgan (1950) Nederlands Amerikaans Zeefdruk, Compass North - Ingelijst
TechniekZeefdruk
Afmetingen92.5 x 93 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Cole Morgan

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Cole Morgan? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Cole Morgan. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Cole Morgan en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Cole Morgan te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Cole Morgan!

Volg het aanbod kunst van Cole Morgan te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Cole Morgan te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Cole Morgan instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Cole Morgan kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Cole Morgan!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Cole Morgan kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Cole Morgan en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Cole Morgan via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Cole Morgan of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Cole Morgan?

Kunst kopen van Cole Morgan begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Cole Morgan, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Cole Morgan. Om meer kans te maken om de Cole Morgan te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Cole Morgan! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.