Eduard Flor (1925-2015)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Eduard Flor
Eduard Flor (1925-2015)

Eduard Flor (1925-2015)

Kunstenaar

Eduard FLOR (Boedapest 1925 - Dohis 2015)

Schilder in Olieverf en aquarellist, etser

Opleiding:

In de periode 1949-1951 volgde Eduard Flor zijn opleidingen aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Van 1975 tot 1985 doceerde Flor, aan zowel de Koninklijke Academie Den Bosch, de Vrije Academie Den Haag en de Christelijke Academie Kampen.

Eduard Flor woont en werkt heden ten dage voornamelijk in Frankrijk.

Flor opereert meer op de intellectuele rand van het post Cobra expressionisme. Zijn landschappelijke thema's condenseren abstracte en eenvoudige vormen. Euard Flor wordt door de schrijver en historicus Ad van der Blom beschreven in "Graphic Art Now" (Elsevier 1984) als "een van onze meest diepgaande kunstenaars, die condenseert de werkelijkheid om symbolen en, net als Anton Heyboer, aan de ets bijna mystieke kwaliteiten toeschrijft. De onderwerpen van Eduard Flor, zijn zeer divers: landschappen, zeeën, portretten foto's maar ook religieuze werken. Maar ook thema's geïnspireerd uit fragmenten van reizen en ervaringen.

Exposities en prijzen:

Biënnale van Parijs 1959 Het werk van Flor bevind zich dan ook in internationale musea, oa. Verschillende musea in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem Utrecht. Maar ook in het Brooklyn Museum New York en Philadelphia Museum of Art Fairmont in de V.S. en het State Museum Modern Art Jeruzalem in Israël.

Aangeboden items
1
Verkochte items
142
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Eduard Flor - Ets met aquatint - Hemel overdag kopen? Bied vanaf 60!
Eduard Flor (1925-2015) Nederlands Ets met aquatint - Hemel overdag
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen58 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Eduard Flor

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Eduard Flor? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Eduard Flor. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Eduard Flor en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Eduard Flor te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Eduard Flor!

Volg het aanbod kunst van Eduard Flor te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Eduard Flor te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Eduard Flor instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Eduard Flor kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Eduard Flor!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Eduard Flor kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Eduard Flor en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Eduard Flor via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Eduard Flor of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Eduard Flor?

Kunst kopen van Eduard Flor begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Eduard Flor, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Eduard Flor. Om meer kans te maken om de Eduard Flor te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Eduard Flor! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.