• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Floris Meydam (1919-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Floris Meydam
Floris Meydam (1919-2011)

Floris Meydam (1919-2011)

Glaskunstenaar, Keramist

Floris Meydam werd in 1919 geboren in Leerdam. Hij werd wereldberoemd als glasontwerper en meesterglasblazer. Zijn carrière begon als assistent op de reclameafdeling van de glasfabriek te Leerdam. In de jaren veertig leerde hij via een avondcursus Kunstindustrieel Onderwijs te Utrecht en als leerling glasdecoratie aan de Glasschool Leerdam. Daaropvolgend werkte hij van 1949 tot 1989 als leidinggevende op de ontwerpafdeling van de Glasfabriek Leerdam, waar hij ontwerpen maakte voor zowel gebruiks- en verpakkingsglas als sierobjecten. Binnen de aardewerkindustrie maakte hij ook naam als ontwerper met zijn werk voor onder andere Regina en Flora. Vanaf 1898 ging hij verder als autonoom glaskunstenaar en werkte hij samen met internationale klanten.

Aangeboden items
2
Verkochte items
65
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (53 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Floris Meydam (1919-2011) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 2 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 65 items van Floris Meydam (1919-2011) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 53 mensen die Floris Meydam (1919-2011) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Kunst kopen van Floris Meydam

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Floris Meydam? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Floris Meydam. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Floris Meydam en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Floris Meydam te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Floris Meydam!

Volg het aanbod kunst van Floris Meydam te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Floris Meydam te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Floris Meydam instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Floris Meydam kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Floris Meydam!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Floris Meydam kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Floris Meydam en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Floris Meydam via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Floris Meydam of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Floris Meydam?

Kunst kopen van Floris Meydam begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Floris Meydam, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Floris Meydam. Om meer kans te maken om de Floris Meydam te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Floris Meydam! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.