Frans Boers (1914-1987)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Frans Boers
Frans Boers (1914-1987)

Frans Boers (1914-1987)

Kunstenaar

Frans Jacob Diederich Boers werd in 1914 in de omgeving van Luik geboren. Hij woonde en werkte in Amsterdam, Laren ( aan de Kloosterweg nr 18), Baarn en in Nieuwegein, waar hij in 1987 overleed. Boers vormde zich zelf en hij schilderde, tekende en aquarelleerde in een impressionistische trant, dieren, landschappen en portretten. Hij was lid van de vereniging Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum. In 1950 bezocht Frans Boers voor een vakantie het Waddeneiland Texel. Hij kwam er voor het eerst en hij raakte er zo verrukt door alles wat hij zag, dat hij het niet laten kon een serie tekeningen te maken. Deze tekeningen zijn in 1977 verschenen in een boek onder de titel een kunstenaar zag Texel. De tekst werd voorzien door J. A. van der Vlis. De vele, zo verschillende Texelse landschappen, oude boerderijen en schapenboeten, de kronkelende dijken, de prachtige vogelreservaten, de stranden en de duinen, en de bossen werden door Frans Boers voor het nageslacht vereeuwigd. In de 80er jaren verscheen een vergelijkbaar boek met tekeningen van Frans Boers onder de titel Een kunstenaar zag Noordwest Overijssel. Werk van Frans Boers is o.a. opgenomen in de collectie van het Singer museum in Laren en in de Rijks collectie

Aangeboden items
0
Verkochte items
36
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Frans Boers (1914-1987) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 36 items van Frans Boers (1914-1987) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Frans Boers

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Frans Boers? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Frans Boers. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Frans Boers en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Frans Boers te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Frans Boers!

Volg het aanbod kunst van Frans Boers te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Frans Boers te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Frans Boers instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Frans Boers kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Frans Boers!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Frans Boers kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Frans Boers en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Frans Boers via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Frans Boers of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Frans Boers?

Kunst kopen van Frans Boers begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Frans Boers, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Frans Boers. Om meer kans te maken om de Frans Boers te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Frans Boers! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.