• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Frans Hoos (1884-1966)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Frans Hoos
Frans Hoos (1884-1966)

Frans Hoos (1884-1966)

Kunstenaar

Geboren: 18 december 1884 Geboorteplaats: Den Haag Gestorven: 13 december 1966 Plaats van overlijden: Den Haag Biografie: Frans HoosFrans Simon Hoos (Frans) werd op 18 december 1884 in Den Haag geboren. Hier overleed hij ook op 13 december 1966. Tot 1910 woonde en werkte Hoos in Den Haag, waarna hij naar Brussel vertrok. Vervolgens keerde hij weer terug naar Den Haag en volgden Voorburg, Nancy en Namen.Frans Hoos vormde zich zelf. Hij stond aanvankelijk onder invloed van Willem de Zwart en van H.G. Breitner. Hoos schilderde in de trant van de Haagse School landschappen, stadsgezichten, stillevens en portretten en was bij zijn leven een bekend Haags kunstenaar.In 1953 werd hij in een uitwisselingsprogramma drie maanden uitgezonden naar Frankrijk.Na zijn terugkeer in Nederland werden zijn werken, tezamen met die van andere naar Frankrijk uitgezonden schilders, in Pulchri Studio tentoongesteld. In maart 1954, koos naar aanleiding van deze tentoonstelling, de Touringclub de France , een selectie werken uit, waaronder dat van Frans Hoos.Werk van Frans Hoos bevindt zich o.a. in de collectie van het Haags Gemeentemuseum.

Aangeboden items
0
Verkochte items
9
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (10 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Frans Hoos (1884-1966) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Frans Hoos (1884-1966) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Kunst kopen van Frans Hoos

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Frans Hoos? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Frans Hoos. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Frans Hoos en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Frans Hoos te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Frans Hoos!

Volg het aanbod kunst van Frans Hoos te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Frans Hoos te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Frans Hoos instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Frans Hoos kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Frans Hoos!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Frans Hoos kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Frans Hoos en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Frans Hoos via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Frans Hoos of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Frans Hoos?

Kunst kopen van Frans Hoos begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Frans Hoos, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Frans Hoos. Om meer kans te maken om de Frans Hoos te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Frans Hoos! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.