• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Georges Braque (1882-1963)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Georges Braque

Georges Braque (1882-1963)

Kunstenaar

Georges BRAQUE (Argenteuil, 13 mei 1882 - Parijs, 31 augustus 1963) was een Franse kunstschilder. Hij was mede toonaangevend voor nieuwe richtingen in de moderne 20ste-eeuwse kunst. Samen met de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso was hij de grondlegger van het kubisme.De schilderkunst van Georges Braque behoort tot het kubisme en het fauvisme; dit zijn Europese kunststromingen.Het werk van Braque inspireerde Vauxelles om de term kubisme te gebruiken. Met het kubisme wordt bedoeld dat de vorm niet meer direct in verhouding staat tot de werkelijkheid. Het kubisme is daardoor een stap in de richting van de abstracte kunst.In het werk van Braque worden tegelijkertijd de kleuren minder sterk; hij gebruikt voornamelijk witte, bruine, en grijze tinten, met hoogstens wat olijfgroen of geel. Braque werkte ook met collage-achtige afbeeldingen, net of bijvoorbeeld een stuk krantenpapier op het doek is geplakt, met teksten en al.Braque schilderde graag stillevens met vruchten, muziekinstrumenten en flessen, waarbij hij ook letters en cijfers toevoegde. Na zijn Kubistische tijd ging hij over tot een vereenvoudigd figuratief schilderen waarin hij o.a. reeksen kleine landschappen maakte.

Aangeboden items
1
Verkochte items
40
Nationaliteit
Frans
Links
Favoriet
FA. (59 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Georges Braque - Farbaquatinta, Vase de fleur jaunes, Circa. 1955 kopen? Bied vanaf 1900!
Georges Braque - Farbaquatinta, Vase de fleur jaunes, Circa. 1955

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doordanadana

Eindtijd27-06-2022 om 21:30

VerzendingInternationaal

Jaartal1955
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen80 cm x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Georges Braque

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Georges Braque? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Georges Braque. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Georges Braque en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Georges Braque te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Georges Braque!

Volg het aanbod kunst van Georges Braque te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Georges Braque te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Georges Braque instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Georges Braque kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Georges Braque!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Georges Braque kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Georges Braque en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Georges Braque via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Georges Braque of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Georges Braque?

Kunst kopen van Georges Braque begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Georges Braque, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Georges Braque. Om meer kans te maken om de Georges Braque te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Georges Braque! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.