Gerard Fieret (1924-2009)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Gerard Fieret
Gerard Fieret (1924-2009)

Gerard Fieret (1924-2009)

Gerard FIERET

Fotograaf, Tekenaar, Dichter

Geboren in 1924 in Den Haag, Gestorven op 22 januari 2009 in Den Haag

Opleiding: Tekenopleiding, Koninklijke Academie in Den Haag Woonde en werkte in Den Haag

Gerard Fieret was een kunstenaar die het merendeel van zijn leven in oude ketens doorbracht. Eind jaren vijftig schafte Gerard Fieret een camera aan, waarmee hij de wildste foto?s begon te maken. Naar eigen zeggen legde hij de ?caleidoscopische totaliteit van het leven? vast. Het maakte niet uit wat er voor de lens kwam, alles hoorde bij het dagelijkse leven.

Archiveren behoorde niet tot de favoriete bezigheden van Gerard Fieret, en hierdoor is het niet duidelijk hoe groot zijn oeuvre is. Hij bewaarde foto?s en tekeningen vaak in jerrycans of in oude kasten. Gerard Fieret was een kunstenaar die een afkeer had voor regels en gewoontes. Hij leefde zijn leven zoals hij dat zelf wilde.

Exposities en prijzen:

17 juni 2004 ? 19 september 2004 Fotomuseum Den Haag ? retrospectieve tentoonstelling

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
16
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Gerard Fieret (1924-2009) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 16 items van Gerard Fieret (1924-2009) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 44 mensen die Gerard Fieret (1924-2009) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Gerard Fieret

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard Fieret? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard Fieret. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard Fieret en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard Fieret te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard Fieret!

Volg het aanbod kunst van Gerard Fieret te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard Fieret te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard Fieret instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard Fieret kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard Fieret!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard Fieret kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard Fieret en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard Fieret via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard Fieret of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard Fieret?

Kunst kopen van Gerard Fieret begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard Fieret, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard Fieret. Om meer kans te maken om de Gerard Fieret te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard Fieret! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.