Gijs van Noort (1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gijs van Noort
Gijs van Noort (1958)

Gijs van Noort (1958)

Kunstenaar

Gijs van Noort (1958, den Haag)

Gijs van Noort studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en woont en werkt sinds 1984 in Amsterdam. Tot ongeveer 2009 speelden organische vormen, die vaak associaties opriepen met delen van het menselijk lichaam, een belangrijke rol . Deze voorwerpen bevonden zich aanvankelijk in een landschappelijke omgeving: deze is steeds meer plaats gaan maken voor een architectonische. In het meest recente werk is de architectonische ruimte het onderwerp geworden en evolueert deze naar een object.

Van Noort gebruikt het schilderen als middel om ruimtes te construeren: de vormen groeien in de verf tijdens een lang proces van aanbrengen en weer weghalen. Er ontstaat dreiging en melancholie door het licht: zware slagschaduwen verankeren de architectonische vormen in hun omgeving en plaatsen de schilderijen in een romantische traditie.

Ruimtes dus, en licht en verf.

Maar zonder dat deze zichtbaar aanwezig is gaat het ook over de mens. Die lijkt net uit beeld gestapt, met achterlating van zijn constructies in desolate, surrealistisch belichte omgevingen.

Aangeboden items
5
Verkochte items
75
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Gijs van Noort - zonder titel kopen? Bied vanaf 45!
Gijs van Noort (1958) zonder titel
TechniekEts
Afmetingen65 x 104 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Gijs van Noort - Caspar dreaming kopen? Bied vanaf 30!
Gijs van Noort (1958) Nederlands Caspar dreaming
TechniekZeefdruk
Afmetingen70 x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee
Gijs van Noort - Duiven voeren kopen? Bied vanaf 60!
Gijs van Noort (1958) Nederlands Duiven voeren
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen51 x 123 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Gijs van Noort - Lost memories kopen? Bied vanaf 75!
Gijs van Noort (1958) Nederlands Lost memories
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen51 x 136 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Gijs van Noort - Vade age, nate kopen? Bied vanaf 15!
Gijs van Noort (1958) Nederlands Vade age, nate
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen70 x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 15
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Gijs van Noort

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gijs van Noort? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gijs van Noort. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gijs van Noort en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gijs van Noort te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gijs van Noort!

Volg het aanbod kunst van Gijs van Noort te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gijs van Noort te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gijs van Noort instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gijs van Noort kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gijs van Noort!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gijs van Noort kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gijs van Noort en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gijs van Noort via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gijs van Noort of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gijs van Noort?

Kunst kopen van Gijs van Noort begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gijs van Noort, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gijs van Noort. Om meer kans te maken om de Gijs van Noort te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gijs van Noort! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.