• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Gijs van Noort (1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gijs van Noort

Gijs van Noort (1958)

Kunstenaar

Gijs van Noort (1958, den Haag)

Gijs van Noort studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en woont en werkt sinds 1984 in Amsterdam. Tot ongeveer 2009 speelden organische vormen, die vaak associaties opriepen met delen van het menselijk lichaam, een belangrijke rol . Deze voorwerpen bevonden zich aanvankelijk in een landschappelijke omgeving: deze is steeds meer plaats gaan maken voor een architectonische. In het meest recente werk is de architectonische ruimte het onderwerp geworden en evolueert deze naar een object.

Van Noort gebruikt het schilderen als middel om ruimtes te construeren: de vormen groeien in de verf tijdens een lang proces van aanbrengen en weer weghalen. Er ontstaat dreiging en melancholie door het licht: zware slagschaduwen verankeren de architectonische vormen in hun omgeving en plaatsen de schilderijen in een romantische traditie.

Ruimtes dus, en licht en verf.

Maar zonder dat deze zichtbaar aanwezig is gaat het ook over de mens. Die lijkt net uit beeld gestapt, met achterlating van zijn constructies in desolate, surrealistisch belichte omgevingen.

Aangeboden items
3
Verkochte items
72
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (17 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Gijs van Noort - Casper dreaming kopen? Bied vanaf 40!
Gijs van Noort - Casper dreaming

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorBenB2019

Eindtijd 25-09-2022 om 15:02

Jaartal2000
TechniekZeefdruk
Afmetingen70 cm x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Laatste
kans
Gijs van Noort - zonder titel kopen? Bied vanaf 15!
Gijs van Noort - zonder titel

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd 02-10-2022 om 21:21

Jaartal1998
TechniekDroge Naald
Afmetingen73 cm x 107 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Gijs van Noort - zonder titel kopen? Bied vanaf 70!
Gijs van Noort - zonder titel

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd 01-05-2022 om 22:03

Jaartal1997
TechniekEts
Afmetingen65 cm x 104 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Gijs van Noort

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gijs van Noort? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gijs van Noort. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gijs van Noort en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gijs van Noort te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gijs van Noort!

Volg het aanbod kunst van Gijs van Noort te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gijs van Noort te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gijs van Noort instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gijs van Noort kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gijs van Noort!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gijs van Noort kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gijs van Noort en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gijs van Noort via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gijs van Noort of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gijs van Noort?

Kunst kopen van Gijs van Noort begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gijs van Noort, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gijs van Noort. Om meer kans te maken om de Gijs van Noort te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gijs van Noort! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.