Guillaume Lo-A-Njoe (1937)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Guillaume Lo-A-Njoe
Guillaume Lo-A-Njoe (1937)

Guillaume Lo-A-Njoe (1937)

Kunstenaar

Guillaume LO-A-NJOE (Amsterdam 1937)

Lo-A-Njoe is een Nederlandse beeldend kunstenaar, werkzaam in Amsterdam-Betondorp. Hij is van Surinaamse komaf. Geïnspireerd door Cobra ontwikkelde Lo A Njoe een stijl die met haar expressie daarop aansluit en zich kenmerkt door een krachtig en kleurrijk palet. Zijn stijl is verwant aan het expressionisme en kan tot de post-Cobra gerekend worden, waarbij Oskar Kokoschka en Marc Chagall inspiratiebronnen zijn. Lo A Njoe's ouders zijn in 1936 uit Suriname naar Amsterdam gekomen. Een jaar later werd Guillaume geboren in Amsterdam. Hij ziet zichzelf als een internationaal beeldend kunstenaar, met roots in Nederland, Suriname, India en China. Lo a Njoe is grotendeels autodidact, maar genoot wel kunstonderwijs op de Kunstnijverheidsschool, een van de voorlopers van de Gerrit Rietveld Academie. In 1958 ontving hij de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst en had hij zijn eerste tentoonstelling in café Eijlders aan het Leidseplein te Amsterdam. In de jaren zestig en zeventig heeft hij een aantal studiereizen gemaakt naar onder andere India, Marokko, Mexico en het Caraïbisch gebied. Hij is vertegenwoordigd in onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam, Cobra Museum Amstelveen, Gemeentemuseum Den Haag, Surinaams Museum Paramaribo, Het Curaçaosch Museum en Instituut Collectie Nederland. Daarnaast heeft Lo A Njoe ook als opdrachtkunstenaar gewerkt. Zo ontwierp hij het monument voor de SLM-ramp van 1989 en vervaardigde hij de plaquette voor Surinaams nationalist en verzetsstrijder Anton de Kom, die omkwam in een nazi-concentratiekamp. In 2008 vierde Lo A Njoe zijn vijftigjarig jubileum als beeldend kunstenaar in Amsterdam.

Aangeboden items
1
Verkochte items
59
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Guillaume Lo-A-Njoe - Olieverf op doek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 430!
Guillaume Lo-A-Njoe (1937) Nederlands Olieverf op doek - Ingelijst
TechniekOlieverf
Afmetingen60 x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 430
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Guillaume Lo-A-Njoe

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Guillaume Lo-A-Njoe? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Guillaume Lo-A-Njoe. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Guillaume Lo-A-Njoe en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Guillaume Lo-A-Njoe te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Guillaume Lo-A-Njoe!

Volg het aanbod kunst van Guillaume Lo-A-Njoe te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Guillaume Lo-A-Njoe te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Guillaume Lo-A-Njoe instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Guillaume Lo-A-Njoe kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Guillaume Lo-A-Njoe!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Guillaume Lo-A-Njoe kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Guillaume Lo-A-Njoe en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Guillaume Lo-A-Njoe via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Guillaume Lo-A-Njoe of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Guillaume Lo-A-Njoe?

Kunst kopen van Guillaume Lo-A-Njoe begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Guillaume Lo-A-Njoe, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Guillaume Lo-A-Njoe. Om meer kans te maken om de Guillaume Lo-A-Njoe te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Guillaume Lo-A-Njoe! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.