• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Irene van den Bos (1953)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Irene van den Bos
Irene van den Bos (1953)

Irene van den Bos (1953)

Kunstenaar

Irene van den BOS (IJmuiden 1953)

Werkzaam als beeldend kunstenaar in eigen atelier.

Opleiding: Akte NHT Gerrit Rietveld Academie Amsterdam 1972-1973 Akte tekenen LO pedagogische Academie Haarlem 1973-1974 Cultuurwetenschappen/academisch kernprogramma kunstgeschiedenis Open Universiteit. 1992-1999.

Irene van den Bos is gefascineerd door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van het leven, en vertaalt dit in schilderijen van mensen, bloemen en planten. Ook laat zij zich inspireren door bestaande schilderijen, met name uit de Gouden Eeuw. Als zij mensen schildert, is dat niet op een klassiek-realistische manier, maar laat zij zich leiden door haar intuïtie. Zij baseert zich op foto’s in kranten of bladen die een emotie of een associatie in haar losmaken. Lente en zomer zijn haar favoriete seizoenen: de rijkdom en de kleuren. In de serie Flora schildert zij bloemen-en plantenmotieven: bijvoorbeeld de schaduwen van planten op de vloer van haar atelier als de zon naar binnen schijnt. Die schaduw valt dan op het doek en schildert zij. Dat moet snel, want de tijd verstrijkt of er komt een wolk voor de zon. Dan is de schaduw weg en dan is er alleen nog de herinnering. De techniek en het materiaalgebruik zijn bij Irene van den Bos altijd ondergeschikt aan het onderwerp. De transparante olieverflagen, potloodlijnen en vloeiende penseelstreken zijn geen doel op zich, maar staan in dienst van de boodschap die zij wil overbrengen of het gevoel dat zij in een schilderij wil vastleggen.

Lid van:
Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum, Laren Kunstenaarsvereniging Pulchri Studio, Den Haag.

Aangesloten bij: Galerie AdorableArt+Design, Den Haag.

Aangeboden items
0
Verkochte items
144
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (43 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Irene van den Bos (1953) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 144 items van Irene van den Bos (1953) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 43 mensen die Irene van den Bos (1953) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Kunst kopen van Irene van den Bos

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Irene van den Bos? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Irene van den Bos. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Irene van den Bos en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Irene van den Bos te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Irene van den Bos!

Volg het aanbod kunst van Irene van den Bos te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Irene van den Bos te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Irene van den Bos instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Irene van den Bos kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Irene van den Bos!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Irene van den Bos kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Irene van den Bos en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Irene van den Bos via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Irene van den Bos of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Irene van den Bos?

Kunst kopen van Irene van den Bos begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Irene van den Bos, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Irene van den Bos. Om meer kans te maken om de Irene van den Bos te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Irene van den Bos! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.