Izis (1911-1980)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Izis
Izis (1911-1980)

Izis (1911-1980)

Kunstenaar

Isra_li Bidermanas (17 januari 1911 Marijampol? - 16 mei 1980, Parijs ), die onder de naam werkte Izis , was een Litouwse-joodse fotograaf die in werkte Frankrijk en is vooral bekend om zijn foto's van de Franse circussen en van Parijs.Geboren in Marijampol?, het huidige Litouwen , Bidermanas aangekomen in Frankrijk in 1930 om een schilder te worden. In 1933 regisseerde hij een fotostudio in het 13e arrondissement van Parijs. Tijdens de Tweede Wereldoorlog , die een Jood, moest hij bezette Parijs vertrekken. Hij ging naar Ambazac , in de Limousin , waar hij het ??pseudoniem Izis en waar hij werd gearresteerd en gemarteld door de aangenomen nazi's . Hij werd bevrijd door het Franse verzet en werd een ondergrondse vechter. In die tijd fotografeerde hij zijn metgezellen, waaronder kolonel Georges Guingouin . De dichter en ondergrondse vechter Robert Giraud was de eerste om te schrijven over Izis in het weekblad unir , een tijdschrift gemaakt door het verzet.Na de bevrijding van Frankrijk aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, Izis had een serie portretten van Maquisards (landelijke verzetsstrijders die vooral beheerd in Zuid-Frankrijk) gepubliceerd om aanzienlijke bijval. Hij keerde terug naar Parijs, waar hij bevriend met Franse dichter werd Jacques Prevert en andere kunstenaars. Izis werd een belangrijke figuur in het midden van de eeuw Franse beweging van humanistische fotografie - ook ge_llustreerd door Brassa_ , Cartier-Bresson , Doisneau en Ronis - ". werk dat vaak weergegeven een weemoedig po_tisch beeld van de stad en haar mensen" met [ 1 ]Voor zijn eerste boek, Paris des r

Aangeboden items
0
Verkochte items
2
Nationaliteit
Litouws Litouws  Frans Frans  Somalisch Somalisch  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Izis (1911-1980) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Izis (1911-1980) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Izis

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Izis? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Izis. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Izis en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Izis te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Izis!

Volg het aanbod kunst van Izis te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Izis te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Izis instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Izis kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Izis!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Izis kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Izis en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Izis via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Izis of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Izis?

Kunst kopen van Izis begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Izis, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Izis. Om meer kans te maken om de Izis te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Izis! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.