John Lie a Fo (1945)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. John Lie a Fo
John Lie a Fo (1945)

John Lie a Fo (1945)

John LIE A FO (Paramaribo 1945)

Beeldhouwer - Schilder - Graficus

Opleiding

John Lie A Fo volgde Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en de Vrije Academie te Den Haag.

Biografie

De kunstenaar John Lie A Fo staat in nauw contact met de natuur en cultuur van zijn geboortestreek. Hij brengt in zijn werk de mythen, zeden en gewoonten van de Marrons en Indianen tot leven. De directe schilderwijze lijkt op het eerste gezicht primitief, maar de symboliek van elk onderdeel in zijn weergave moet gezien worden als een heftig beleving van de rituele mystiek tussen voodoo en realiteit. De houten beelden, de grote muurschilderingen, de zeefdrukken en de schilderijen die Lie a Fo maakt, weerspiegelen de speciale band met de Surinaamse cultuur.

Zijn artistieke aspiraties worden gevoed door een romantisch verlangen om diverse aspecten van deze cultuur, waarin de sterke verbondenheid tussen mens en natuur nog bestaat, te ervaren en weer te geven. Mensen beeldt hij op een enigszins primitieve wijze uit, met grote ogen en monden, onhandige ledematen en opengespreide handen. Dit alles wordt met een losse toets geschilderd, waardoor de mens en zijn symbolen niet precies van elkaar te onderscheiden zijn. In zijn werk beeldt John Lie A Fo niet alleen bij voodoo-rites gebruikte attributen af, maar tracht hij tevens de spirituele beleving van deze vorm van animisme over te dragen. Hij gebruikt hiervoor een primitivistische beeldtaal waarin kleur en vorm algemeen geldende betekenissen representeren. Zo maakt Lie A Fo de kijker deelgenoot van zijn poging door te dringen tot de mythische wereld van zijn 'roots'.

Exposities en prijzen

Kunst Rai '89, Amsterdam Chicago Art Fair, USA Galerie De Sluis, Amsterdam

Aangeboden items
6
Verkochte items
456
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Surinaams Surinaams  
Links
Favoriet
filters
John Lie a Fo - Bateau ........ kopen? Bied vanaf 30!
John Lie a Fo (1945) Nederlands Surinaams Bateau ........
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 122 x 81 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee
John Lie a Fo - kleurets - Demande pour d'une serieus 1/1 - 22350 kopen? Bied vanaf 120!
John Lie a Fo (1945) Nederlands Surinaams kleurets - Demande pour d'une serieus 1/1 - 22350
Techniek Ets
Afmetingen 63 x 83 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Geschept Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 120
Bied mee Bied mee
John Lie a Fo - zonder titel kopen? Bied vanaf 60!
John Lie a Fo (1945) Nederlands Surinaams zonder titel
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 76 x 110 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
John Lie a Fo - Bouteille Rouge kopen? Bied vanaf 100!
John Lie a Fo (1945) Nederlands Surinaams Bouteille Rouge
Techniek Hout/Linosnede
Afmetingen 85 x 110 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee
John Lie a Fo - - Obia - kopen? Bied vanaf 55!
John Lie a Fo (1945) Nederlands Surinaams - Obia -
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 50 x 70 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee
John Lie a Fo - zonder titel kopen? Bied vanaf 60!
John Lie a Fo (1945) Nederlands Surinaams zonder titel
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 70 x 74 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van John Lie a Fo

Wilt u graag een kunstwerk kopen van John Lie a Fo? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van John Lie a Fo. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van John Lie a Fo en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van John Lie a Fo te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen John Lie a Fo!

Volg het aanbod kunst van John Lie a Fo te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van John Lie a Fo te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u John Lie a Fo instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe John Lie a Fo kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van John Lie a Fo!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van John Lie a Fo kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van John Lie a Fo en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van John Lie a Fo via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van John Lie a Fo of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van John Lie a Fo?

Kunst kopen van John Lie a Fo begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van John Lie a Fo, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van John Lie a Fo. Om meer kans te maken om de John Lie a Fo te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van John Lie a Fo! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.