Josef Albers (1888-1976)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Josef Albers
Josef Albers (1888-1976)

Josef Albers (1888-1976)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus, Designer, Tekenaar

Josef ALBERS (Bottrop 1888 - New Haven 1976)

Albers was een Duitse kunstenaar en leraar, wiens werk, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, de basis vormde van een aantal van de invloedrijkste en verreikende kunstonderwijsprogramma's van de 20e eeuw.

Albers werd geboren in Westfalen, en studeerde kunst in Berlijn, Essen en M_nchen (waar onder anderen Franz von Stuck zijn leermeester was), alvorens hij in 1920 aan het later beroemd geworden Bauhausinstituut in Weimar terecht kwam. Hij werd daar hoogleraar in 1925, het jaar dat het Bauhaus naar Dessau werd verplaatst. In 1922 zette hij in het Bauhaus een glazeniersatelier op en later stond hij ook aan het hoofd van het meubelmakersatelier.

Met de sluiting van het Bauhaus onder druk van de nazi's in 1933, emigreerde Albers naar de Verenigde Staten en ging naar de faculteit van het Black Mountain College in North Carolina, waar hij tot 1949 het schilderprogramma organiseerde. Bij Black Mountain waren zijn studenten onder meer: Willem de Kooning, Robert Rauschenberg en Robert Motherwell. In 1950 verliet Albers Black Mountain om de afdeling Ontwerp te leiden bij Yale University in New Haven, Connecticut, tot hij zich in 1958 terugtrok uit het onderwijs. In 1963 publiceerde hij Interaction of Color (Kleurinteractie) over zijn theorie dat kleuren door een interne en bedrieglijke logica worden geregeerd. Hij bleef in New Haven wonen met zijn vrouw, de textielkunstenares Anni Albers, en bleef schilderen en schrijven tot zijn dood op 25 maart 1976.

Aangeboden items
5
Verkochte items
40
Nationaliteit
Duits Duits  Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Josef Albers (1888-1976) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 5 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 40 items van Josef Albers (1888-1976) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 54 mensen die Josef Albers (1888-1976) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Josef Albers

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Josef Albers? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Josef Albers. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Josef Albers en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Josef Albers te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Josef Albers!

Volg het aanbod kunst van Josef Albers te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Josef Albers te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Josef Albers instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Josef Albers kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Josef Albers!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Josef Albers kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Josef Albers en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Josef Albers via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Josef Albers of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Josef Albers?

Kunst kopen van Josef Albers begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Josef Albers, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Josef Albers. Om meer kans te maken om de Josef Albers te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Josef Albers! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.