• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Kees Boendermaker

Kees Boendermaker (1904-1979)

0 aangeboden items / 3 verkochte items

FA. (6 x Favoriet)

Cornelis (Kees) BOENDERMAKER (Amsterdam, 27 mei 1904 - Bergen (Noord-Holland), 4 juli 1979) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar en aquarellist.Hij genoot zijn opleiding bij de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam en de School voor Kunstnijverheid in Haarlem. Hij was een leerling van Arnout Colnot. In het ouderlijk huis - zijn vader was de bekende kunstverzamelaar Piet Boendermaker - leerde hij de schilders van de Bergense School kennen en spoedig kwam hij in de gelegenheid zijn aanleg te ontwikkelen.Toen Kees Boendermaker de Mulo had verlaten, wilde hij zijn schilderstalent verder ontwikkelen. Hij ging eerst naar de Kunstnijverheidsschool in Haarlem. Door ziekte werd hij helaas gedwongen deze onderwijsinstelling te verlaten. Onder leiding van Leo Gestel, die veel invloed op hem had werkte hij na zijn ziekte enige maanden in de Beemster. Boendermaker werkte vanaf 1923 in Amsterdam, hij maakte reizen naar Parijs, Boedapest, Praag en Bretagne. Hij vestigde zich in 1947 in Bergen NH.Zijn onderwerpen omvatten bloemstillevens, figuurvoorstellingen, landschappen, portretten, en stillevens. Hij werkte in de stijl van de Bergense School en was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam en het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB)

Nationaliteit / school

Nederlands


Momenteel worden er helaas geen items van Kees Boendermaker (1904-1979) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod .

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Kees Boendermaker (1904-1979) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet .

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.