• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Michel Delacroix (1933)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Michel Delacroix

Michel Delacroix (1933)

Kunstenaar

Michel Delacroix

Schilder

Geboren te Parijs (Frankrijk) in 1933 .

Michel DELACROIX schilderde charmante historische scènes uit Parijs, met nostalgische en romantische momenten. Ondanks dat Parijs is veranderd door de jaren heen, behouden Delacroix’s werken een tijdloosheid door zijn naïeve schilderstijl. Delacroix doordringt elk werk met een Hij doordringt elk werk met een intiem gevoel terwijl hij het idealisme van een voorbije eeuw vastlegt.

Michel Delacroix heeft met allerlei technieken geëxperimenteerd, en heeft vervolgens zijn eigen stijl ontwikkeld. Zijn stijl wordt naïef genoemd wegens zijn openhartigheid, maar zijn werk is gemaakt met de vaardigheden en kennis van een goed opgeleide kunstenaar. Zijn bekwame verfgebruik, nauwkeurige details en subtiel palet zijn prachtig en fascinerend.

Delacroix’s werk is tentoongesteld in meer dan 300 solotentoonstellingen in de Verenigde Staten alleen al, en ook nog in tentoonstellingen in Azië en Europa. In 1976 werd het werk van Michel Delacroix gekocht door the Ministry of Culture for Paris Fonds National d’Art Contemporain, een zeer grote eer als kunstenaar. Ook werd Delacroix de Officiële Artiest voor de Centennial Olympische Spelen 1996 en Officiële Artiest voor de Olympische Wereldspelen 1995. Bla bla bla ALINEA 1 ongeveer 5 a 6 regels

Michel Delacroix volgde zijn opleiding aan Ecole de Beaux Arts te Parijs. Hij woont en werkt te Parijs.

Prijzen:

1973 Public-Prix Pro Art, (Zwitserland) 1975 Grand Prix des Amateurs d’ Art, (Parijs) 1976 Grand Prix de la Cote d’Azur, (Cannes) 1976 Premier Prix de Sept Collines, (Rome)

Aangeboden items
1
Verkochte items
43
Nationaliteit
FransFrans  
Links
Favoriet
FA. (18 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Michel Delacroix - La Chasse d'Hiver kopen? Bied vanaf 40!
Michel Delacroix - La Chasse d'Hiver

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorPrivateartcollector

Eindtijd 30-09-2022 om 22:20

Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
Afmetingen56 cm x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Michel Delacroix

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Michel Delacroix? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Michel Delacroix. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Michel Delacroix en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Michel Delacroix te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Michel Delacroix!

Volg het aanbod kunst van Michel Delacroix te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Michel Delacroix te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Michel Delacroix instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Michel Delacroix kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Michel Delacroix!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Michel Delacroix kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Michel Delacroix en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Michel Delacroix via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Michel Delacroix of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Michel Delacroix?

Kunst kopen van Michel Delacroix begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Michel Delacroix, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Michel Delacroix. Om meer kans te maken om de Michel Delacroix te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Michel Delacroix! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.