Nic Jonk (1928-1994)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Nic Jonk
Nic Jonk (1928-1994)

Nic Jonk (1928-1994)

Nic JONK (Schermerhorn 1928 - Alkmaar 1994)

Beeldhouwer, Aquarellist, Tekenaar, Schilder

Nic Jonk (1928-1994): Nederlandse Beeldhouwer en Kunstenaar van Natuurlijke Vormen

Nic Jonk, geboren in 1928 en overleden in 1994, was een prominente Nederlandse kunstenaar die vooral bekend stond om zijn prachtige beeldhouwwerken geïnspireerd op de natuurlijke wereld. Zijn vermogen om de schoonheid van organische vormen vast te leggen en te interpreteren in diverse materialen maakte hem tot een geliefde en invloedrijke figuur in de Nederlandse kunstscene.

Jonk's kunstwerken waren vaak geïnspireerd door het menselijk lichaam, dieren en de natuurlijke omgeving. Zijn sculpturen vertoonden een harmonieus samenspel tussen vormen, lijnen en texturen, wat resulteerde in kunstwerken die zowel esthetisch als symbolisch betekenisvol waren.

Een van Jonk's opvallende prestaties was zijn unieke gebruik van brons als medium. Zijn bronzen beeldhouwwerken bevatten gedetailleerde texturen die de aardse kenmerken van zijn onderwerpen benadrukten, waardoor de toeschouwer zich verbonden voelde met de natuurlijke wereld.

Jonk's werk werd nationaal en internationaal erkend, met tentoonstellingen in gerenommeerde galerijen en kunstbeurzen. Zijn kunstwerken sieren openbare ruimtes, privécollecties en musea, en blijven bewonderd om hun tijdloze schoonheid en diepgaande betekenis.

Het werk van Nic Jonk wordt vaak omschreven als een eerbetoon aan de natuurlijke wereld en een uitnodiging om dieper na te denken over de verwevenheid van mens en natuur. Zijn artistieke erfenis leeft voort in zijn sculpturen en blijft een bron van inspiratie voor liefhebbers van kunst en natuurlijke schoonheid.

Aangeboden items
4
Verkochte items
203
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Nic Jonk - Geliefden kopen? Bied vanaf 40!
Nic Jonk (1928-1994) Nederlands Geliefden
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 49 x 68 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee
Nic Jonk - Grote expressionistische zeefdruk - Amante - oplage 250 - fraai ingelijst - ges. kopen? Bied vanaf 110!
Nic Jonk (1928-1994) Nederlands Grote expressionistische zeefdruk - Amante - oplage 250 - fraai ingelijst - ges.
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 100 x 80 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 110
Bied mee Bied mee
Nic Jonk - Zeefdruk: Dolfijnen - 1990 kopen? Bied vanaf 49!
Nic Jonk (1928-1994) Nederlands Zeefdruk: Dolfijnen - 1990
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 22 x 35 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Nic Jonk - "Sedes sapientiae" (zetel van de wijsheid) kopen? Bied vanaf 925!
Nic Jonk (1928-1994) Nederlands "Sedes sapientiae" (zetel van de wijsheid)
Techniek Brons
Afmetingen 36.5 x 24 x 8 cm (h x b x d)
Gewicht 6000 g
Gesigneerd Handgesigneerd
Openingsbod
€ 925
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Nic Jonk

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Nic Jonk? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Nic Jonk. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Nic Jonk en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Nic Jonk te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Nic Jonk!

Volg het aanbod kunst van Nic Jonk te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Nic Jonk te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Nic Jonk instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Nic Jonk kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Nic Jonk!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Nic Jonk kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Nic Jonk en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Nic Jonk via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Nic Jonk of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Nic Jonk?

Kunst kopen van Nic Jonk begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Nic Jonk, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Nic Jonk. Om meer kans te maken om de Nic Jonk te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Nic Jonk! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.