Peter Struycken (1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Peter Struycken
Peter Struycken (1939)

Peter Struycken (1939)

Peter STRUYCKEN (Den Haag 1939)

Struycken volgde van 1957 tot 1962 een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1968 volgde hij nog een vak aan het Instituut voor Sonologie aan de Universiteit Utrecht.

Struycken woonde en werkte in eerste instantie in Den Haag. Na korte tijd in Arnhem te hebben gewerkt, vestigde hij zich vanaf 1981 in Gorinchem.

Het werk van Peter Struycken behoort tot de Nieuwe Abstractie. Struycken staat bij het grote publiek bekend om een serie postzegels uit 1981 van koningin Beatrix, opgebouwd uit gekleurde stipjes. Voor 1962 maakte Struycken figuratieve kunt, maar vanaf dan begint hij te experimenteren met verhoudingen in vorm en kleur. Dat wordt een belangrijk thema in zijn, vanaf nu, abstracte werk. Sinds 1969 gebruikt Struycken een computer om kunst te maken en in zijn onderzoek naar het blootleggen van structuren. Ook maakt hij lichtinstallaties, die geplaatst zijn in onder andere het Amsterdamse Muziektheater en het Nederlands Architectuurinstituut. Vanaf 1964 doceerde Struycken aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, waar hij in 1966 de afdeling ‘Monumentaal Nieuwe Stijl’ oprichtte. Hij doceerde vorm en kleur in onderlinge relatie, zowel twee- als driedimensionaal als in relatie tot architectuur. Hij is ook als docent verbonden geweest aan de Technische Universiteit Eindhoven, de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam en aan het Dutch Art Institute in Enschede.

Exposities en prijzen:

Sturycken heeft meerdere prijzen voor zijn werk ontvangen, waaronder de Sikkensprijs en de Jacob Marisprijs In 2002 ontving hij een oeuvreprijs van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst en in 2008 de eremedaille voor Kunst en Wetenschap. In 1984 is Struycken benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Aangeboden items
0
Verkochte items
79
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Peter Struycken (1939) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 79 items van Peter Struycken (1939) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 130 mensen die Peter Struycken (1939) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Peter Struycken

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Peter Struycken? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Peter Struycken. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Peter Struycken en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Peter Struycken te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Peter Struycken!

Volg het aanbod kunst van Peter Struycken te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Peter Struycken te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Peter Struycken instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Peter Struycken kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Peter Struycken!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Peter Struycken kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Peter Struycken en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Peter Struycken via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Peter Struycken of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Peter Struycken?

Kunst kopen van Peter Struycken begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Peter Struycken, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Peter Struycken. Om meer kans te maken om de Peter Struycken te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Peter Struycken! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.