Reinhoud D'Haese (1928-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Reinhoud D'Haese
Reinhoud D'Haese (1928-2007)

Reinhoud D'Haese (1928-2007)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus, Tekenaar

Reinhoud D'HAESE (Geraadsbergen 1928 - Parijs 2007)

De Vlaamse beeldhouwer, tekenaar en graficus Reinhoud d'Haese zag in 1928 in Geraardsbergen het levenslicht als Reinhoud D'Haese. Als kunstenaar zou hij vanaf 1960 alleen nog zijn voornaam gebruiken.

Aanvankelijk volgde Reinhoud een opleiding als goudsmid. Van 1947 tot 1951 studeerde hij aan de Ecole d'architecture et des arts decoratifs in Brussel. Toen maakte hij ook kennis met Pierre Alechinsky. Nadat hij een bijdrage had geleverd aan de verbouwing van de Ateliers du Marais leerde hij ook de andere CoBrA-leden kennen. Hij maakte er zijn eerste werken in metaal. Vier van die werken waren te zien op de beroemde CoBrA-tentoonstelling van 1951 in Luik.

Pas in 1958, lang na het uiteenvallen van de beweging, kwam Reinhoud enigszins op gang met zijn eigen werk. Daarna vervaardigde hij bijna een halve eeuw in verschillende soorten metaal, maar ook op minieme schaal in brood, een heel volk van humoristische en geheimzinnige fabelwezens, die geheel passen binnen de taal van CoBrA.

Deze vreemde wezens, die soms iets van insecten weg hebben maar soms ook op vogels gelijken, werden vaak in groepen voorgesteld en voerden meestal menselijke activiteiten uit. Reinhoud werkte met koper, lood en tin. Hij overleed in 2007 in Parijs. Zijn broer, de bekende Vlaamse surrealist Roel D'Haese, en zijn zus, Degga D'Haese, zijn eveneens beeldhouwers met een opvallende stijl.

Aangeboden items
3
Verkochte items
89
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
filters
Reinhoud D'Haese - Civilites kopen? Bied vanaf 395!
Reinhoud D'Haese (1928-2007) Belgisch Civilites
TechniekLitho
Afmetingen73 x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 395
Bied mee Bied mee
Reinhoud D'Haese - Zonder titel maar met lijst! kopen? Bied vanaf 245!
Reinhoud D'Haese (1928-2007) Belgisch Zonder titel maar met lijst!
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen53 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 245
Bied mee Bied mee
Reinhoud D'Haese - Attaque à reactions kopen? Bied vanaf 275!
Reinhoud D'Haese (1928-2007) Belgisch Attaque à reactions
TechniekEts
Afmetingen70 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 275
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Reinhoud D'Haese

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Reinhoud D'Haese? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Reinhoud D'Haese. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Reinhoud D'Haese en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Reinhoud D'Haese te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Reinhoud D'Haese!

Volg het aanbod kunst van Reinhoud D'Haese te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Reinhoud D'Haese te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Reinhoud D'Haese instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Reinhoud D'Haese kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Reinhoud D'Haese!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Reinhoud D'Haese kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Reinhoud D'Haese en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Reinhoud D'Haese via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Reinhoud D'Haese of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Reinhoud D'Haese?

Kunst kopen van Reinhoud D'Haese begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Reinhoud D'Haese, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Reinhoud D'Haese. Om meer kans te maken om de Reinhoud D'Haese te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Reinhoud D'Haese! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.