• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Reinhoud D'Haese

Reinhoud D'Haese (1928-2007)

0 aangeboden items / 75 verkochte items

FA. (75 x Favoriet)

Reinhoud D'HAESE (Geraadsbergen 1928 - Parijs 2007)

De Vlaamse beeldhouwer, tekenaar en graficus Reinhoud d'Haese zag in 1928 in Geraardsbergen het levenslicht als Reinhoud D'Haese. Als kunstenaar zou hij vanaf 1960 alleen nog zijn voornaam gebruiken.

Aanvankelijk volgde Reinhoud een opleiding als goudsmid. Van 1947 tot 1951 studeerde hij aan de Ecole d'architecture et des arts decoratifs in Brussel. Toen maakte hij ook kennis met Pierre Alechinsky. Nadat hij een bijdrage had geleverd aan de verbouwing van de Ateliers du Marais leerde hij ook de andere CoBrA-leden kennen. Hij maakte er zijn eerste werken in metaal. Vier van die werken waren te zien op de beroemde CoBrA-tentoonstelling van 1951 in Luik.

Pas in 1958, lang na het uiteenvallen van de beweging, kwam Reinhoud enigszins op gang met zijn eigen werk. Daarna vervaardigde hij bijna een halve eeuw in verschillende soorten metaal, maar ook op minieme schaal in brood, een heel volk van humoristische en geheimzinnige fabelwezens, die geheel passen binnen de taal van CoBrA.

Deze vreemde wezens, die soms iets van insecten weg hebben maar soms ook op vogels gelijken, werden vaak in groepen voorgesteld en voerden meestal menselijke activiteiten uit. Reinhoud werkte met koper, lood en tin. Hij overleed in 2007 in Parijs. Zijn broer, de bekende Vlaamse surrealist Roel D'Haese, en zijn zus, Degga D'Haese, zijn eveneens beeldhouwers met een opvallende stijl.

Nationaliteit / school

Belgisch


Momenteel worden er helaas geen items van Reinhoud D'Haese (1928-2007) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod .

Er zijn 75 items van Reinhoud D'Haese (1928-2007) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 75 mensen die Reinhoud D'Haese (1928-2007) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.