Reinier den Adel (1950)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Reinier den Adel
Reinier den Adel (1950)

Reinier den Adel (1950)

Kunstenaar

Reinier DEN ADEL

Beeldhouwer, keramist

Geboren in Wormerveer in 1950

Opleiding:

Gerrit Rietveld academie in Amsterdam

Woont en werkt in Amsterdam, Hoorn, Zaandam en Wormerveer.

Nadat Reinier den Adel afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, exposeerde hij al snel in verschillende galeries. In het begin maakte hij vooral beeldhouwwerken, maar tegenwoordig zijn het vooral keramische tableaus die hij op hout of glas maakt. Nadat er een tijd was dat Reinier den Adel het gevoel had dat hij steeds hetzelfde maakte, is hij zich gaan richten op kleine veranderingen, waarna hij weer groot succes had.

Het is niet duidelijk wat er voor betekenis schuilgaat achter het werk van Reinier den Adel, aangezien hij er zelf niet over spreekt. Het werk is vaak mysterieus en niet eenduidig als het over de betekenis gaat. Ook heeft Reinier den Adel veel vazen en potten beschilderd met glazuur.

Exposities en prijzen:

Exposities:

2011 – Park Gallery, Schouwburg het park in Hoorn

2006 – Het Weefhuis, Zaandijk.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Reinier den Adel (1950) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Reinier den Adel (1950) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Reinier den Adel

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Reinier den Adel? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Reinier den Adel. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Reinier den Adel en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Reinier den Adel te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Reinier den Adel!

Volg het aanbod kunst van Reinier den Adel te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Reinier den Adel te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Reinier den Adel instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Reinier den Adel kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Reinier den Adel!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Reinier den Adel kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Reinier den Adel en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Reinier den Adel via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Reinier den Adel of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Reinier den Adel?

Kunst kopen van Reinier den Adel begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Reinier den Adel, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Reinier den Adel. Om meer kans te maken om de Reinier den Adel te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Reinier den Adel! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.