Rien van den Brink (1923-2013)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Rien van den Brink
Rien van den Brink (1923-2013)

Rien van den Brink (1923-2013)

Kunstenaar

Rien van den BRINK Geboren op 17 februari 1923 te Oosterhout Noord-Brabant waar hij tot zijn 18e woont en opgroeit. In 1945 als eerste ingeschreven aan de kunstacademie St.Joost te Breda, waar hij zijn vrouw Beatrijs leert kennen. Docenten Gerrit de More_ (grafiek en figuurtekenen) en Dio Rooves(schilderen). Na enkele jaren Sint Joost vertrekt hij naar een afgelegen boerderij in de buurt van Hilvarenbeek, waar hij zich in afzondering verder ontwikkelt.Door toedoen van Jan Naaykens, destijds hoofdredacteur van het weekblad Edel Brabant, waar Rien van den Brink als illustrator aan verbonden was, krijgt hij zijn eerste expositie in Tilburg.In 1949 krijgt hij de beschikking over een klein onbewoonbaar verklaard boerderijtje in Hoge Mierde, waar hij, nadat het hoognodige opknapwerk gedaan is, met zijn vrouw Beatrijs Vandepoel, gaat wonen,In 1952 verhuist hij naar de Hees in Eersel. Beroepshalve is hij tot die tijd voornamelijke werkzaam als illustrator voor een aantal periodieken; hij maakt veel gelegenheidsgrafiek.Tijdens de gehele wederopbouwperiode maakt hij talrijke werken in de momunentale kunstsector, zoals wandschilderingen, moza_eken, glas-in-lood. Hij voert samen met zijn vrouw ook kunstnaaldwerk uit.Omdat allerlei zakelijke beslommeringen en besprekingen met kerk-schoolbesturen hem teveel worden, stopt hij abrupt met dit soort werk, vooral omdat er voor vrij werk geen tijd overblijft.Hij kiest in 1956, hij heeft dan vijf kinderen, voor het kunstonderwijs. Het geeft hem meer ruimte om zich te richten op dat wat hij wil: de vrije kunst. 1961.Vijftien tekeningen met begeleidende gedichten verschijnen in de bundel 'Dossier'. De originele tekeningen zijn opgenomen in het Museum Ein Charod in Israel.In 1969 wordt het huis uitgebreid met een kunstzaal onder de naam De Hoge Hees. Jaarlijks organiseert zijn vrouw Beatrijs er acht tentoonstellingen met ruimtelijke werk in alle variaties. Omdat Rien van den Brink gebruik kan maken van de wandruimte hoeft hij niet meer naar elders uit te wijken voor het tonen van zijn ontwikkeling.1976. Als Rien 52 jaar is, maakt hij 52 werken onder de titel 'Drie-Kwart', omdat hij denkt dat zijn leven er voor driekwart opzit. Een ets uit deze serie wordt door NRC Handelsblad gekozen als prent voor zijn lezers, in een oplage van 150.1984. Uitgave van het boek 'Tekens van Leven' door zijn zoon, prof.dr. Gabri_l J.M. van den Brink.1998. Rien van den Brink wordt 75 jaar. Kleine overzichtsexpositie van zijn werk, waarvoor uitzonderlijk veel belangstelling is.2005. Publicatie van het boek Gezien de mens. Expositie in de Hoge Hees.2008. Expositie in Studiecentrum Soeterbeek, conferentieoord van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Aangeboden items
0
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Rien van den Brink (1923-2013) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Rien van den Brink (1923-2013) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 12 mensen die Rien van den Brink (1923-2013) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Rien van den Brink

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rien van den Brink? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rien van den Brink. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rien van den Brink en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rien van den Brink te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rien van den Brink!

Volg het aanbod kunst van Rien van den Brink te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rien van den Brink te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rien van den Brink instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rien van den Brink kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rien van den Brink!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rien van den Brink kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rien van den Brink en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rien van den Brink via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rien van den Brink of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rien van den Brink?

Kunst kopen van Rien van den Brink begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rien van den Brink, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rien van den Brink. Om meer kans te maken om de Rien van den Brink te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rien van den Brink! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.