• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Willem Bos (1906-1974)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Bos

Willem Bos (1906-1974)

Kunstenaar

Willem BOS: (Rotterdam 1906 - Den Haag 1974)

Hij woonde en werkte o.a. in Rotterdam, Brussel, Antwerpen en Parijs. In 1924 keerde hij weer terug in Rotterdam.Wim Bos vormde zich zelf. In Rotterdam werd hij niet alleen door de laad- en losactiviteiten in de havens en door het scheepvaartverkeer ge_nspireerd. Ook het werk van bekende Rotterdamse schilders als Van Mastenbroek, Evert Moll en Marinus Drulman stimuleerde hem om de havenactiviteiten veelvuldig tot onderwerp te kiezen. Hij ontwikkelde hierbij een eigen impressionistische stijl, die dicht tegen die van Marinus de Jongere aanlag. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde naast havengezichten ook plasgezichten. Zijn havengezichten ademen die typische sfeer van de vooroorlogse haven, met kolenstook, gillende stoomfluiten, rammelende ankerkettingen in het kluisgat, en piepende en krakende kranen en laadbomen.Nog steeds leeft de haven heftig in het Rotterdamse stadshart. Schepen kijken aan de kade is een Rotterdams tijdverdrijf en iedere Rotterdammer krijgt kippenvel wanneer op oudejaarsavond de scheepshoorns klinken. Deze emotie bracht Wim Bos over op zijn olieverfschilderijen. Des te opvallender was het dan ook dat Wim Bos zelden zijn doeken in de haven maakte, terwijl deze toch zo nabij was. Hij werkte doorgaans aan de hand van ansichtkaarten en van reproducties, waaronder foto?s van zijn eigen schilderijen. Na zijn dood werden deze modellen aangetroffen rond om Wim Bos zijn schildersezel, geconserveerd door regenbuien van olieverf en terpentijn, die de schilder tijdens het werk in de loop der jaren had geproduceerd. Als je er lang naar keek dan ging je de haven ruiken.

Aangeboden items
2
Verkochte items
12
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (9 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!
Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven

Schilderij

Geplaatst doorHannes1948

Eindtijd 14-05-2022 om 20:36

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen75 cm x 115 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Aftersale
Willem Bos - Havengezicht met 3-master kopen? Bied vanaf 325!
Willem Bos - Havengezicht met 3-master

Schilderij

Geplaatst doorHannes1948

Eindtijd 14-05-2022 om 20:39

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen70 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Willem Bos

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Bos? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Bos. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Bos en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Bos te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Bos!

Volg het aanbod kunst van Willem Bos te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Bos te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Bos instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Bos kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Bos!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Bos kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Bos en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Bos via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Bos of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Bos?

Kunst kopen van Willem Bos begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Bos, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Bos. Om meer kans te maken om de Willem Bos te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Bos! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.