• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Willem Fekken

Willem Fekken (1908-1999)

0 aangeboden items / 8 verkochte items

FA. (7 x Favoriet)

Willem FEKKEN (Amsterdam 1908 - Hilversum 1999)

Willem Fekken was leerling van J.C. Ritsema te Laren en van de Kunstnijverheidsschool te Amsterdam. Hij woonde en werkte in Amsterdam en vanaf 1929 in Hilversum.Willem Fekken maakte ook reizen naar Parijs, Zuid-Frankrijk en Zuid-Duitsland waar hij veel heeft geschilderd en geaquarelleerd. Met Barend van Voorden, de zeer bekende Kortenhoefse schilder, was hij voor het leven bevriend. Zij schilderden samen erg veel en bezochten elkaar wekelijks, zowel in Kortenhoef als in Hilversum. Samen maakten ze fietstochten in de omgeving op zoek naar een leuk decor terwijl ze enkele kunstreizen samen maakten naar Parijs en Zuid-Frankrijk.

Willem Fekken heeft zich ontwikkeld tot een uitzonderlijk begaafde schilder en aquarellist nadat hij de Kunstacademie in Amsterdam heeft gevolgd. Zijn schilderijen zijn in een impressionistische stijl en in een bijzonder mooi koloriet geschilderd. Hij is voornamelijk bekend geworden door zijn uitstekende landschappen maar heeft ook enkele mooie bloemstillevens en interieurs geschilderd. Zijn aquarellen van Amsterdam en Parijs zijn bijzonder mooi en gedetailleerd. Veel werk van Willem Fekken is verkocht via Galerie Koch in Amsterdam terwijl hij ook deelnam aan de tentoonstellingen in het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Nationaliteit / school

Nederlands


Momenteel worden er helaas geen items van Willem Fekken (1908-1999) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod .

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Willem Fekken (1908-1999) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet .

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.