Willem Heesen (1925-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Heesen
Willem Heesen (1925-2007)

Willem Heesen (1925-2007)

Kunstenaar, Designer

Willem Heesen was kunstenaar en ontwerper van glazen objecten. Hij was een belangrijke figuur in de ontwikkeling van de vrije glaskunst en studioglasbeweging. Heesen leerde tekenen en boetseren aan de Burgeravondschool voor Kunstindustrieel Onderwijs. Toen hij in aanraking kwam met de Vereenigde Glasfabrieken, leerde hij glas als materiaal kennen en maakte hij kennis met Andries Copier. In de jaren veertig werd hij aangenomen als student aan de Glasschool Leerdam, waar Copier hem lesgaf samen met onder andere Livinus van der Bundt en Siebren Valkema. Hij studeerde verder aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en ging ontwerpen bij de glasfabriek in Leerdam waar hij in de jaren zestig hoofdontwerper werd. In 1977 richtte hij een eigen glasstudio op genaamd De Oude Horn. Dit werd een ontmoetingsplaat voor kunstenaars die wilden experimenteren met glas.

Aangeboden items
1
Verkochte items
38
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Willem Heesen - The Greengrocers delight 2 kopen? Bied vanaf 400!
Willem Heesen (1925-2007) Nederlands The Greengrocers delight 2
Afmetingen57 x 45 x 2.5 cm (h x b x d)
GesigneerdOngemerkt
Openingsbod
€ 400
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Willem Heesen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Heesen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Heesen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Heesen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Heesen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Heesen!

Volg het aanbod kunst van Willem Heesen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Heesen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Heesen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Heesen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Heesen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Heesen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Heesen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Heesen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Heesen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Heesen?

Kunst kopen van Willem Heesen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Heesen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Heesen. Om meer kans te maken om de Willem Heesen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Heesen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.