Wim Bosma (1902-1985)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Wim Bosma
Wim Bosma (1902-1985)

Wim Bosma (1902-1985)

Kunstenaar

Wim BOSMA (Amsterdam 1902 - Amsterdam 1985)


Schilder die zich sterk aangetrokken voelde door de wonderen'van de moderne, 20ste-eeuwse techniek. Hij schilderde en aquarelleerde dan ook graag zaken als spoorwegviaducten, treinen, boten en vliegmachines. Tot zijn meest bekende werk behoren de stations en havens uit de jaren dertig, geschilderd in een nieuw-zakelijke, realistische stijl. Daarnaast laten zijn schilderijen uit deze periode ook invloed zien van het gematigd kubisme van Andre Lhote, waarin de voorstelling bestaat uit lijnen en kleurvlakken die de vlakheid van het doek als het ware benadrukken. Na 1945 deden naast technische onderwerpen ook andere motieven hun intrede in zijn werk. Musea: o.a. Centraal Museum in Utrecht.

Aangeboden items
1
Verkochte items
8
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Wim Bosma - Gouache: een haven met Katwijkse vissersboot - 1952 (sterk afgeprijsd!) kopen? Bied vanaf 575!
Wim Bosma (1902-1985) Nederlands Gouache: een haven met Katwijkse vissersboot - 1952 (sterk afgeprijsd!)
TechniekOlieverf
Afmetingen73 x 85.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 575
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Wim Bosma

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wim Bosma? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wim Bosma. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wim Bosma en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wim Bosma te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wim Bosma!

Volg het aanbod kunst van Wim Bosma te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wim Bosma te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wim Bosma instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wim Bosma kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wim Bosma!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wim Bosma kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wim Bosma en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wim Bosma via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wim Bosma of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wim Bosma?

Kunst kopen van Wim Bosma begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wim Bosma, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wim Bosma. Om meer kans te maken om de Wim Bosma te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wim Bosma! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.