Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 - Verkocht

Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!
Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!Andre van der Vossen - Ingelijst olieverf op doek , Bloemen in glas – 1944 kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Andre van der Vossen (1893-1963)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpStilleven
IngelijstIngelijst
Afmetingen36 x 27.5 cm (h x b)
Incl. lijst51 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
 • Een schilderij uit 1944 van de Nederlandse kunstenaar André van der Vossen (1893-1963), getiteld “Bloemen in glas”. Een werk uit zijn figuratieve periode.
  -Olieverf op doek, gespannen op een houten spieraam en ingelijst in een houten lijst.
  -Gesigneerd in het werk rechtsonder. Op de achterkant gesigneerd, gedateerd en getiteld.
  -Afmetingen: Lijst, 51 x 43 x 6 cm. Spieraam, 36 x 27½ cm. Beeld, 34½ x 26½ cm.
  -Herkomst: Uit een inboedel.
  -Conditie: Het werk is in goede staat met slijtplekjes aan de randen. De lijst heeft slijtplekken en heeft een beschadiging aan de linker rand. Het spieraam zit wat losjes in de lijst.
  Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
  Kan zo aan de muur.

  Informatie over de kunstenaar:
  Andreas (André) Theodorus van der Vossen, geboren 26-02-1893 in Haarlem en overleden 17-05-1963 in Bloemendaal, aquarellist, beeldhouwer, collagist, grafisch ontwerper, illustrator, schilder, tekenaar, typograaf, vervaardiger van houtsnedes en vervaardiger van gouaches.
  Opleiding: School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem (1915-1917). Hier volgde hij een opleiding in o.a. houtsnedetechniek en hij kreeg hier zijn vorming als ontwerper.
  André van der Vossen begon zijn carrière in 1917 als graficus, in dienst van de firma Joh. Enschedé en Zn. te Haarlem. In 1920 deed hij mee aan de prijsvraag ter vernieuwing van de Nederlandse postzegel. Hij won en ontwierp voor de PTT vele series postzegels waaronder kinderpostzegels en de ‘Watersnoodpostzegel’ in 1953. Verder ontwierp hij postzegels voor Duitsland, Nederlands Nieuw-Guinea, Curaçao, de Nederlandse Antillen en Suriname.
  Vanaf 1929 is André van der Vossen ook gaan schilderen. Eerst werkte hij figuratief maar na 1947 werd zijn werk abstracter en gekenmerkt door een grote diversiteit, niet alleen in stilistisch opzicht, maar ook wat betreft de gehanteerde technieken. Zijn abstracte stijlen waren streng geometrisch, abstract expressionistisch en lyrisch abstract.
  In 1949 werd hij uitgenodigd voor de “Salon des Réalités Nouvelles” in Parijs, een vereniging van kunstenaars en een kunsttentoonstelling met de nadruk op abstracte kunst. Hij nam tot 1956 deel aan deze Salon.
  In 1953 werd hij benoemd tot docent bij de Dienst Aestetische Vormgeving der PTT.
  Na zijn overlijden in 1963 kwam er in het Haarlemse museum Huis van Looy een herdenkingstentoonstelling.
  André van der Vossen was lid van de kunstenaarsverenigingen Vrij Beelden, Arti et Amicitiae (Arti, Amsterdam) en de Liga Nieuwe Beelden.
  (bron: o.a. RKD en Wikipedia)

  Afhandeling:
  -Het werk kan afgehaald worden in Amsterdam.
  -Het werk kan aangetekend verzonden worden via PostNL.

  Verzendkosten:
  -Binnen Nederland: 8,00 euro.
  -Naar België, Frankrijk, Duitsland: 15,00 euro.

  Vragen? Stuur even een mailtje.
  Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.

Conditie
ConditieGoed
 • Het werk is in goede staat met slijtplekjes aan de randen. De lijst heeft slijtplekken en heeft een beschadiging aan de linker rand. Het spieraam zit wat losjes in de lijst.
  Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.
  Kan zo aan de muur.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .