Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint - Verkocht

Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint kopen? Bied vanaf 125!
Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint kopen? Bied vanaf 125!Cees Bolding - Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - ets / aquatint kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Cees Bolding (1897-1979)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1924
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen48 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage19/20
Interieur Zaansche Oliemolen 1924 - Afgebeeld is molenaar Piet Roos bezig met de naslag in oliemolen de Koperslager te Zaandijk. Grootte etsplaat: 33 x 49 cm

Mooie ets aquatint van Cornelis Bolding uit familiebezit. In 1946 cadeau gegeven aan Klaas en Diewertje Bolding tgv hun 25 jarig huwelijksjubileum.

Werk wordt verzonden in een stevige kartonnen koker.


Bolding, Cornelis (Cees) Wormerveer, 7 januari 1897 – ‘s Gravenhage, 1 november 1979
Beeldend kunstenaar, woonde en werkte in Wormerveer, Urk, Amsterdam, Den Haag en Scheveningen. Cees Bolding werd opgeleid aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid en de Academie voor Beeldende Kunst onder de prof’s van der Waay en Jurres, beide te Amsterdam. Naast vele olieverfschilderijen vervaardigde hij tekeningen, etsen, litho’s, houtsneden, aquarellen, stadsgezichten, portretten, marines, havengezichten en landschappen.
Grote bekendheid kreeg hij door zijn schilderijen van de werkende mens; zo bestaat er bijvoorbeeld grote belangstelling voor zijn studies van Scheveningse nettenboetsters. 

Bolding werd een veelzijdig begaafd kunstenaar genoemd. Zijn artistieke kracht school vooral in de eerlijke, onopgesmukte weergave van de gewone dingen in het dagelijks leven.
Hij is ettelijke malen onderscheiden, kreeg drie jaar koninklijke subsidie, de J.C. Gosschalkprijs, drie maal de Willink van Collenprijs en de zilveren medaille van de Prix de Rome. Hij gaf les aan het Rijksinstituut te Amsterdam en was adjunct-directeur van de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.

Bolding exposeerde in Wenen, Venetië, Brussel, Toronto, Edinburg en Glasgow. Werken van hem zijn aanwezig in het Gemeente Museum Den Haag, het Rijks-Prentenkabinet in Amsterdam, het Van Abbe-Museum in Eindhoven en het Museum te Schiedam.
ConditieGoed

Papier is vergeeld

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZaandam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd20-4-2020 om 9:16
Eindtijd3-5-2020 om 22:00
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.