Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie - Verkocht

Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!
Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!Dolf Breetvelt - Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 1900!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dolf Breetvelt (1892-1975)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen100 x 120 cm (h x b)
Incl. lijst105 x 125 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Dit prachtige monumentale werk is vervaardigd in de jaren zestig en is afkomstig uit de privé collectie van de familie (kunsthandel) Juffermans te Utrecht die het aankocht in 1996. Het is een groot werk en het verdiend de ruimte om optimaal tot zijn recht te komen. De compositie is dik aangezet waarbij de kleuren prachtig uitkomen.


Dolf Breetvelt was oorspronkelijk schilder, die het beeldhouwen op latere leeftijd ontdekte. Hij werd opgeleid aan de Haagse Academie en vertrok in 1920 als tekenleraar naar Java. Tot zijn terugkeer in 1937 veranderde zijn stijl van realistisch (Nieuwe Zakelijkheid) en surrealistisch naar een steeds abstracter expressionisme. In 1949 sloot hij zich aan bij de kunstenaarsgroep Vrij Beelden, waartoe o.m. Willy Boers, Eugène Brands en Piet Ouborg behoorden. In 1951 begon Breetvelt met het maken van plastieken. Eerst van hout en sterk geïnspireerd door de beeldhouwkunst van natuurvolken, daarna ook van andere materialen als ijzer en beton.

Conditie
ConditieGoed
Hier en daar onopvallende craquelure, geprobeerd op de foto te zetten maar het is bijna niet waarneembaar en dus zeker niet storend voor het geheel. De lijst vertoond enige gebruikssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Eemnes, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieEemnes,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-9-2018 om 16:52
Eindtijd1-10-2018 om 19:05
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken