Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk - Verkocht

Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!
Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!Hans Vanhorck - In Vino Veritas | kleuren zeefdruk kopen? Bied vanaf 59!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hans Vanhorck (1952)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1992
TechniekZeefdruk
DragerGeschept Papier
StijlExpressionistisch
OnderwerpStilleven
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen76 x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage38/250
Mooie zeefdruk van Hans Vanhorck (1952), geïnspireerd op de culinaire geneugten van veel mensen, namelijk een goed glas wijn.
Titel: In Vino Veritas, met een knipoog verwijzend naar wat alcohol uitwerkt
Oplage: 38/250
Met de hand -in potlood- gesigneerd, rechtsonder
Gedrukt op 280 grams Arches papier
De zeefdruk verkeert in nieuwstaat, is nimmer ingelijst geweest.
Het wordt opgerold verzonden, tenzij anders overeengekomen.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Het werk van Hans Vanhorck is een zoeken naar een balans van mooie expressieve kleuren en figuratieve elementen.
Vanhorck (1952) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij is een zeer succesvol schilder en exposeert met grote regelmaat in Europa en de Verenigde Staten.
Over zijn werk en zijn ideeën daarachter zegt hij zelf het volgende: “De taal van het lichaam is datgene waarnaar ik in mijn schilderijen op zoek ben. Die taal is een samengaan van visuele en emotionele indrukken. Om de visuele indrukken vast te leggen maak ik gebruik van het ‘realisme’ terwijl kleuren het voertuig zijn om de emotionele indrukken zichtbaar te maken. In talloze kleine variaties en uitdrukkingen wordt het vastgelegd. Het willen scheppen van een illusie, wat op zichzelf al een illusie is, is het motief van mijn schilderijen."

Hans Vanhorck maakt abstracte, kolkende doeken en daartegenover de meer ingetogen werken waarin het vrouwelijk naakt, vaak met afgewend gezicht, uit de achtergrond, oprijst. De altijd evenwichtige en perfect uitgewerkte composities hebben in de loop der jaren een langzaam wijzigend koloriet getoond. Maar de warme aardtinten, variërend van bruinen en okers tot warm donkerrood en een gouden geel, zijn altijd aanwezig geweest. Kenmerkend van Vanhorck was het hier strak tegenaan plaatsen van complementaire kleuren, zoals het felle oranje of het diepe Pruisisch blauw. Het is Vanhorck om het even of zijn registratie van het onderwerp als lyrisch-abstract, abstract-figuratief of anders wordt omschreven. Spanning, kracht en beweging uitgedrukt in kleur, daar gaat het hem om. Het onderwerp of de stijl van uitwerking is dan van minder belang want het resultaat boeit de toeschouwer altijd.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Het blad verkeert in nieuwstaat, is nimmer ingelijst geweest
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,50
Naar België € 15,50
Naar Duitsland € 15,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hans Vanhorck (1952)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (15)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
56 cm
76 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd23-11-2022 om 21:59
Eindtijd21-12-2022 om 13:41
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken