Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot)

Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!
Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!Henk Munnik - Landschap met gebouwen - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 200!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henk Munnik (1912-1997)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlAbstract
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen100 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst110 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Prachtig landschap door "nieuwe haagse school" schilder Henk (Andries) Munnik. Het werk is linksonder door de kunstenaar gesigneerd. Het schilderij is mooi ingelijst met een zilverkleurige lijst.
Helaas past het schilderij niet meer bij mijn inrichting en bied ik deze te koop aan. Het is echt een prachtig en uniek schilderij en ik hoop dat iemand anders er net zo veel plezier aan beleeft als ik.

Andries Hendrik (Henk) Munnik, (Middelburg, 30 juli 1912 Den Haag, 1997) was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, en boekband ontwerper.  Hij was werkzaam in Den Haag van 1937 tot 1997. Hij volgde een opleiding aan de Academie van beeldende kunsten in Den Haag en was daar leerling van Cees Bolding, Arend Hendriks en Henk Meyer (1884-1970).

Henk Munnik was een veelzijdig kunstenaar. Zo schilderde hij figuratief - stillevens, naakten, portretten en dorpsgezichten -, maar vanaf het einde van de jaren 60 maakte hij ook abstracte werken. Zo vervaardigde hij ook stofontwerpen en verzorgde (boek)illustraties. Voor uitgever Kruseman ontwierp hij in 1937 het omslag van het boek Met Hr. Ms. De Ruyter naar Nederlands Indië. In zijn werk is hij beïnvloed door Dick Ket, Pyke Koch en Georges Braque. Munnik maakte in 1960 deel uit van de Haagse kunstenaarsgroep Verve en was lid van Pulchri Studio.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bussum, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd18-8-2023 om 22:20
Eindtijd25-8-2023 om 20:25
Openingsbod € 200
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBussum,  Nederland