Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang

Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang kopen? Bied vanaf 75!
Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang kopen? Bied vanaf 75!Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang kopen? Bied vanaf 75!Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jo van Dijk (1931-2000)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1959
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst61 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Jo van Dijk (1931 – 2000) was Groningse schilder en graficus en was autodidact. Later werd hij ook leerling van kunstschilder Job Hansen. Van Dijks artistieke doorbrak was in de tweede helft van de jaren vijftig. Aangemoedigd door de toenmalige directeur van het Groninger Museum W.J. de Gruyter, had Van Dijk zijn eerste grote solo-expositie in 1959, in galerie de Mangelgang. Dit affiche wordt nu te koop aangeboden. In datzelfde jaar werd hij lid van de De Ploeg en de meer moderne kunstenaarsgroep NU.
Een groot voorbeeld van de schilder was Jaap Nanninga. In diens abstracte werk zag Van Dijk bevestiging om op het door hem ingeslagen pad van non-figuratie door te gaan. Een verblijf in Marokko inspireerde hem om in donkerder, meer aardse kleuren te werken. Vanaf de jaren zeventig veranderde dat en kwamen felle kleuren en diepe contrasten aan bod. Van Dijk werkte tot zijn dood in een lyrisch abstracte stijl.
De te koop aangeboden aquarel/affiche werd door Jo van Dijk op voorgedrukte affiches (met alleen de tekst ‘kunstzaal de Mangelgang, Lage der a 29, toegang 25 cent en werkdagen 9-6 uur’) geschilderd. Het werk is gesigneerd met ‘Jo’. De kwaliteit van het papier en het water van de aquarelverf geeft een niet storende rimpeling. Het is een gaaf stuk in een mooie moderne zwarte lijst. Uniek!

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd1-4-2024 om 0:05
Eindtijd10-4-2024 om 21:07
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVianen,  Nederland