Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont - Verkocht

Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!
Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!Johannes Graadt van Roggen - olieverf op doek: Rocher du Dramont kopen? Bied vanaf 450!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johannes Graadt van Roggen (1867-1959)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlKlassiek
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen36 x 57 cm (h x b)
Incl. lijst47 x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Prachtig schilderij van Johannes Graadt van Roggen gemaakt in Frankrijk (Rocher du Dramont). In het buitenland schilderde hij bij voorkeur rond de Middellandse zee. Vanwege zijn doofheid is Graadt van Roggen bij uitstek een visueel ingesteld schilder, die schilderde wat hij zag.

Techniek: olieverf op doek
Titel: Rocher du Dramont (Frankrijk)
Afmetingen incl. lijst: 47 x 68 cm
Afmetingen werk: 36 x 57 cm

Het werk is linksonder gesigneerd door de kunstenaar. Ook op de achterzijde is het werk op het doek en op het spierraam gesigneerd. Ook de titel van het werk staat achterop het spierraam.

Conditie: in goede staat. 

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden

Overige info over de schilder:

Johannes Graadt van Roggen kan worden beschouwd als een voorloper van de Bergense School. Hij heeft zijn kunstopleiding gevolgd aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn eerste bekendheid genoot hij als etser. Hij heeft reproductie-etsen gemaakt naar de Haagse School.

 

Sinds hij in Bergen woonde is hij steeds meer gaan schilderen en aquarelleren. Meestal zocht Graadt van Roggen zijn onderwerpen in de buurt van zijn woonplaats Bergen. Hij heeft veel duinlandschappen gemaakt (van Bergen aan Zee tot Camperduin en Petten); ook de Zeeuwse kust heeft hij regelmatig geschilderd. Andere onderwerpen zijn: havens, portretten en stadsgezichten.



Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoek van holland, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoek van Holland,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-7-2018 om 15:22
Eindtijd30-7-2018 om 19:50
Biedingen (4)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken