John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst - Verkocht

John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!
John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!John Lie a Fo - Boa P - Mysterie, Verbinding, Transformatie - Meter breed! Kunstwerk Ingelijst kopen? Bied vanaf 199!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • John Lie a Fo (1945)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1985
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Stijl Afrikaans
Onderwerp Erotiek
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 59 x 77 cm (h x b)
Incl. lijst 81 x 101 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage E/A 14/15
"Boa P" is een uniek kunstwerk van John Lie A Fo, met een oplage van maar 15 stuks. Dit specifieke stuk is extra speciaal omdat het rechtstreeks van de kunstenaar zelf komt, een zogenaamde kunstenaarsproef.

Stel je voor: een krachtige afbeelding van een vrouw en een man, naakt, met een slang die zich van de man naar boven slingert. De vrouw zit en reikt naar de man, haar blik vol intensiteit. Dit moment, gevangen in koelblauwe tinten, zit vol met geheimen en verhalen die wachten om ontdekt te worden.

Dit kunstwerk is niet zomaar een plaatje. Het is een diepe duik in emoties en menselijke verbinding. De slang, vaak gezien als een symbool van verleiding en verandering, voegt een laag van mysterie en spanning toe. Het blauw op de achtergrond geeft het geheel een dromerige, haast mystieke sfeer.

"Boa P" nodigt je uit om verder te kijken dan wat je ziet. Het gaat over de relatie tussen mensen, over onze angsten en verlangens. Het is een kans om iets echt unieks in huis te halen, iets dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar dat ook gesprekken op gang brengt en je laat nadenken over diepere thema's. Dit kunstwerk kan een bijzondere plek in je leven krijgen, iets dat je elke dag inspireert en uitdaagt.

John Lie A Fo is opgeleid aan de 'Koninklijke Academie voor Schone Kunsten' in Antwerpen, België, en de 'Vrije Academie' in Den Haag, Nederland, en woont momenteel in Frans-Guyana. Lie A Fo schildert op doek, op papier, creëert objecten en is ook bedreven in verschillende kunstdruktechnieken. De kunstenaar is bijzonder geïnteresseerd in de traditionele culturen van de inheemse volkeren en de Marrons.

In zijn kunst integreert hij verschillende elementen van deze traditionele culturen, maar hij is vooral gefascineerd door de unieke balans die bestaat tussen de natuurlijke en de spirituele wereld binnen deze gemeenschappen. Rituelen en alle gerelateerde traditionele gebruiksvoorwerpen en artefacten van de inheemse en Marron-stammen zijn de belangrijkste thema's in het merendeel van zijn kunst. Naast de traditionele culturen van zijn tropische omgeving, is John Lie A Fo ook gefascineerd door de prachtige natuur. Van november 2012 tot februari 2013 was er een grote retrospectieve tentoonstelling, inclusief een prachtige catalogus, over Lie A Fo in Saint-Laurent du Maroni in Frans-Guyana.

In Frans-Guyana is de kunstenaar ook intensief betrokken bij EMEGA, een organisatie die kunsteducatie gebruikt om gehandicapte kinderen te helpen integreren in hun gemeenschappen. Na 35 jaar blies John Lie A Fo zijn artistieke relatie met Suriname nieuw leven in door een grote solotentoonstelling bij Readytex Art Gallery in 2017.

Ontmoet John Lie A Fo, een schitterende ster aan het firmament van de Surinaamse naoorlogse en hedendaagse kunst, geboren op een stralende dag in Paramaribo in 1945. Zijn kunst, een levendige fusie van zijn Chinees-Surinaamse erfgoed en de ongetemde schoonheid van de Surinaamse jungle, vertelt verhalen die verder gaan dan het canvas.

In de bruisende jaren zestig, toen de wereld jong was en vol mogelijkheden, zwierf Lie A Fo door Europa, niet alleen als kunstenaar maar ook als muzikant. Zijn artistieke reis leidde hem naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en de Vrije Academie in Den Haag, waar hij zijn vaardigheden slijpte en zijn visie verdiepte.

De jaren zeventig markeerden een keerpunt. Toegelaten tot de BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling), stortte Lie A Fo zich vol overgave op zijn kunst. Maar het was de natuurlijke schoonheid van Suriname die zijn hart stal, en in 1979 koos hij ervoor om zich daar te vestigen. Zelfs na de tumultueuze decembermoorden vond hij een weg terug naar zijn kunst, heen en weer reizend tussen Den Haag en zijn geliefde Suriname.

En dan, in december 1983, de sprong naar Frans-Guyana. Daar, in deze spiegel van Surinames weelderige landschappen, vond Lie A Fo een nieuwe adem voor zijn werk. Zijn kunst, rijk aan de thema's van de jungle, bruggen bouwend tussen culturen, werd een venster naar een wereld waarin eenheid in diversiteit niet alleen mogelijk, maar ook levend, ademend en kleurrijk is.

Lie A Fo's werken, tentoongesteld in Nederland en ver daarbuiten, zijn een testament van zijn reis en de onlosmakelijke verbinding tussen mens, natuur en spiritualiteit. In elk stuk weerklinkt het 'Alakondre' gevoel - een viering van harmonie en wederzijds respect. Dit is niet zomaar kunst. Dit is een uitnodiging om de wereld te zien door de ogen van een meester, wiens leven en werk een brug slaan tussen culturen, tijdperken, en harten. John Lie A Fo, een ware ambassadeur van de Surinaamse ziel.

Ontdek het fascinerende leven en werk van John Lie A Fo, een unieke Surinaams-Postmoderne & Hedendaagse kunstenaar, geboren in 1945. Met een rijke artistieke loopbaan die zich uitstrekt van Zuid-Amerika tot Europa, belichaamt Lie A Fo de essentie van culturele diversiteit en artistieke veelzijdigheid. Zijn werken, tentoongesteld in gerenommeerde galerieën zoals Maison de l'Amérique Latine, weerspiegelen de diepe verbondenheid met zijn Surinaamse roots en de weelderige jungle die zijn canvas vormt. Als muzikant, schilder, grafisch kunstenaar en beeldhouwer verkent hij thema's van eenheid en diversiteit, vaak geïnspireerd door de natuurlijke en spirituele wereld van Suriname en Frans-Guyana. Lie A Fo's opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en de Vrije Academie in Den Haag heeft een fundament gelegd voor een carrière die gekenmerkt wordt door innovatie en exploratie. Zijn werken zijn een ode aan de 'Alakondre' spirit, een viering van harmonie tussen verschillende culturen. Voor kunstliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar een diepere verbinding met de kunst van de Caribische regio, biedt John Lie A Fo een ongeëvenaarde artistieke ervaring.

De meest recente expositie van John Lie O Fo:

THE ART OF BREAKING THE CHAINS
CURATORS: GENEVIÈVE WIELS AND THOMAS MOUZARD
Exhibition - Maison de l’Amérique latine, PARIS
12th May – 24th September 2022
https://www.mal217.org/media/mal/163417-dossier_de_presse_29032022_version_ang.pdf

(0120)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .