Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" - Verkocht

Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!
Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!Karel Arkema - Ets "het huis van de magiër" kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Karel Arkema (1901-1965)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1961
TechniekEts
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen33.9 x 26.3 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage5/8

Ets van Karel Arkema, gesigneerd, gedateerd en getiteld in pen. Met los bijgevoegd slap-kartonnen passe-partout, afm. 54,8x36,7 cm.

Verzending tussen twee platen, 8,25 euro, aangetekend 9,95

Karel Arkema (1901-1964) werd geboren in Appingedam, waar zijn vader een schildersbedrijf had.
Na doorlopen ambachtsschool, studeerde hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen bij o.a. Bach en Kort.
In Appingedam was hij o.a. bestuurslid van de Chr. Oranjevereniging en lid van het Nederlands hervormd kerkbestuur.
In 1955 verbleef hij op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs,. Kunsten en Wetenschappen en i het kader van een Belgisch-Nederlandse uitwisseling een maand in Bouillon in de Ardennen. Hij werkte te Parijs en later aan de Rivièra samen met zijn vrouw Henny Arkema
Karel aanvankelijk realistisch-expressionistisch schilderend maar toch de invloed onderging van het expressionisme van De Ploeg. Ook bij het werk van zijn vrouw was dat duidelijk herkenbaar. Karel zocht voortdurend naar een eigen stijl. De laatste jaren zocht hij het ook in het non-figuratieve en abstracte waarbij hij vaak uitging van de natuur en kwam dan tot zijn eigen expressie waar een verwantschap met jan van der Zee uit spreekt.
Henny Arkema (1902-1984) werd geboren in Bremen; haar moeder was van Hongaarse afkomst. Al jong kwam ze naar Groningen. Ze trouwde met Karel Arkema en door hem kwam ze er in de loop van de jaren vijftig toe haar eigen sluimerende artistieke talenten te ontwikkelen. Haar schilderwerk maar ook haar tegels en tegeltableaus ademden een sprookjesachtige sfeer. Karel en Henny werkten veel samen aan opdrachten voor wandversieringen overal in het land.
Conditie
ConditieRedelijk
over het hele blad roestvlekjes, ook in beeld, maar daar is het nauwelijks te zien
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Voorthuizen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,95

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Karel Arkema (1901-1965)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Cello1
Lid sinds 2016
1277 verkochte items
Alle items van deze verkoper (28)
26.3 cm
33.9 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVoorthuizen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd6-1-2020 om 13:11
Eindtijd17-1-2020 om 19:58
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken