Kenne Gregoire - zonder titel - Verkocht

Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!
Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!Kenne Gregoire - zonder titel kopen? Bied vanaf 1250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kenne Gregoire (1951)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1988
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen100 x 70 cm (h x b)
Incl. lijst114 x 84 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Olieverf op doek, in door de kunstenaar gedecoreerde lijst. Het werk is niet vernist, is mat.

Voorstellend: Een bonte verzameling circus/revue/toneel figuren uitgebeeld dmv enkel kledingstukken en kostuums.


Bron: Galerie Mokkum:

“Schilderen is een uiterst omslachtige en inefficiente manier om ideen en emoties weer te geven. Maar juist die omslachtigheid en de vele beperkingen van dit achterhaalde medium maken het zo intrigerend.”

"Kenne Gregoire ( Teteringen, 1951) studeerde in Amsterdam aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. De Haarlemse schilder Otto B. de Kat was de belangrijkste leraar van Kenne op de academie en heeft hem vooral veel geleerd over compositie en kleur.
Hoewel de kunstenaar veelal zeventiende-eeuwse technieken gebruikt, waarbij kleuren glacerend worden aangebracht over een grisaille ondergrond, laat hij zien dat dat niet direct om een traditionele benadering vraagt. Zijn werken tonen een grote diversiteit aan onderwerpen. De grootste uitdaging is het schilderen van de illusie, de suggestie dat objecten op het doek driedimensionaal zijn, zo stelt de kunstenaar.

Of het nu een stilleven is of een scene uit de Commedia dell’ Arte, in alle composities is slijtage, verval en schoonheid te zien. De voorwerpen in de stilleven zijn nooit nieuw, de dingen zijn beschadigd, gedeukt en roestig, want zij zijn veel gebruikt en het leven is erover heen gegaan. Het zijn neutrale objecten, voor iedereen herkenbaar. De oorspronkelijke ondergrond, zoals een oud tafelblad of een stel planken dringt meestal door in de schildering en wordt daarmee onderdeel van de compositie. Om de voorwerpen een doorleefde indruk te geven gebruikt Grégoire ingehouden kleuren, die hij met grote technische vaardigheid aanbrengt. Het beoogde resultaat is het scheppen van schoonheid. Esthetiek vindt de kunstenaar belangrijk in zijn schilderkunst."

http://www.kennegregoire.com/
Conditie
ConditieGoed
Werk en lijst zijn ingoede staat, enige/minimale craquelé.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Haarlem, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHaarlem,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2019 om 19:59
Eindtijd7-4-2019 om 21:54
Biedingen (3)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken