Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst - Verkocht

Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!
Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!Marian Plug - "Dal" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Marian Plug (1937)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1988
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlExpressionistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 cm x 80 cm (h x b)
Lijst61.5 cm x 81.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage12/100
Fraaie kleuren zeefdruk van Marian Plug (1937)
Titel: Dal;  afmetingen voorstelling: ca. 50 x 70 cm. 
Techniek: kleuren zeefdruk
Jaar: 1988
Oplage: 12 van 100
Met de hand (potlood) gesigneerd, linksonder, inclusief vermelding van titel en oplage
Het blad verkeert in een goede staat en zit keurig ingelijst in een aluminium BARTH-wissellijst met 'houtlook'.  Zie ook bij Conditie. Het kan zo aan de muur
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Marian Plug (Almelo, 1937) is een Nederlands kunstschilder, die tot het neo-expressionisme wordt gerekend. Plug ontving verschillende prijzen, waaronder de Jeanne Oostingprijs voor schilderkunst, de Hans Jafféprijs en de Singerprijs (1991). Het Stedelijk Museum Amsterdam, het Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden en diverse particuliere verzamelingen en bedrijfsverzamelingen hebben werk van haar.
Zij kende aanvankelijk een lange periode van vele experimenten in verschillende technieken -naast schilderen onder andere aquarel, fotografie en zeefdruk- waarbij haar poëtisch abstracte spel met fragmenten uit de werkelijkheid opvalt. Vanaf circa 1983 breekt het pure schilderen door in haar werk. Met bossen, zeeën en reusachtige boomstammen drukt zij, op groot formaat doeken, in heftige en zwaar aangezette verfstreken haar gevoelens uit ten opzichte van een overweldigende natuur.
Bron: Wikipedia

Marian Plug over haar werk:
"Schilderen begint bij mij met een idee. Ik maak geen schetsen, als ik maar een eerste kleur heb, dan kan ik aan het werk. Het schilderij is voor mij klaar als ik alles ben nagegaan, als er niets teveel is, als het tot rust is gekomen. Op dat punt kan ik niets meer toevoegen. Misschien nog iets weghalen, hoe abstracter, hoe sterker. Niemand hoeft hetzelfde te beleven als ik. Ik vind dat je van een schilderij wakker moet kunnen liggen. Maar er gebeurt genoeg in mijn schilderijen  om alle mensen die kijken, iets te laten ervaren." 

In 2019 verscheen een boek over Marian Plug en haar werk, getiteld  'Achter de voorstelling ontstaat het schilderij', geschreven door Gijsbert van der Wal, Ger Luijten en Rudi Fuchs.
Op de flap: Marian Plug is een romantisch landschapschilder anno nu. Ze gebruikt ongeveer dezelfde bestanddelen als Caspar David Friedrich twee eeuwen geleden, met dat verschil dat bergen, bossen, rotsen en waterpartijen bij haar schilderkunstige vormen zijn en geen betekenisdragers. Een strand bij avond is een excuus om koud nachtblauw en warm roze bij elkaar te brengen. Een stuwmeer in de diepte is in de eerste plaats een oplichtende helderblauwe vorm. Een struik is een explosie van geel. ‘Ik ben geen abstract schilder’, zegt Plug in dit boek, ‘ik heb de voorstelling nodig. Maar ik gebruík hem. Achter de voorstelling ontstaat het schilderij.’
Bron: www.goodreads.com
ConditieGoed

Het blad verkeert in een mooie staat met een paar lichte vlekjes in de witrand. In fraaie aluminium BARTH-wissellijst met 'houtlook'. Glasplaat valt aan de linkerkant deels net niet helemaal onder de lijst (iets scheef gesneden)

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Marian Plug (1937)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  takamine
FA. (4 )

Lid sinds 2020
288 verkochte items
Alle items van deze verkoper (34)
Pinterest
81.5 cm
61.5 cm
80 cm
60 cm
Dit item is verkocht voor 40,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:14-10-2022 om 19:39
Eindtijd:21-10-2022 om 21:51
Biedingen (1)
Bontje1234
21 okt. / 21:15
€ 35
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.