• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk - Verkocht

Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!
Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!Ted Felen - The Difference between…, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ted Felen (1931-2016)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1992
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen55 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage90

Mooie, geometrisch abstracte compositie van Ted Felen.  Zeefdruk op grijsgetint papier, met potlood gesigneerd, gedateerd (‘92), getiteld en genummerd (60/90).  In uitstekende conditie.

Afmetingen: 55cm x 50cm (blad), 38cm x 36cm (beeld)

The Difference between… met als subtitel Ebony and Ivory is een werk over rassendiscriminatie.  De kleur van het bijna zwarte ebbenhout is een gangbaar symbool voor het zwarte ras.  Zo is Ebony de titel van een Amerikaans tijdschrift dat in de jaren na WOII voor de belangen van de zwarte bevolking opkwam. Het contrasteert met het ivoorwit.  Felens wens was dat het met de rassen gaat als op het toetsenbord van de piano: zwart en wit completeren elkaar en leiden tot harmonie (Disclaimer: dit allemaal in de woorden van dr. Leo Ewals, kunsthistoricus).

Dit kunstwerk kan goed verpakt en aangetekend verzonden worden op kosten van de koper.

Bij aankoop kan een kunstwerk altijd, maar wel op afspraak, worden opgehaald in Diemen (niet ver van het Kunstveiling kantoor in Amstelveen). De termijn voor ophalen is zeer ruim; u kunt het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan (omgeving) Amsterdam voor andere zaken. In dat geval bespaart u, vanzelfsprekend, eventuele verzendkosten.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ted Felen (1931-2016)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (3)
Geplaatst door  Rosser
FA. (176)

Lid sinds 2013
3033 verkochte items
Alle items van deze verkoper (236)
Pinterest
50 cm
55 cm
Dit item is verkocht voor 80,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-05-2022 om 16:30
Eindtijd:29-08-2022 om 11:49
Biedingen (1)
barthartog
29 aug. / 11:47
€ 70
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.