Theo Beerendonk - jaren 50 - Fraaie droge naald Ets - 2e staat - "vrouw met lang haar" gesigneerd - Verkocht

Theo Beerendonk - jaren 50 - Fraaie droge naald Ets - 2e staat - "vrouw met lang haar" gesigneerd kopen? Bied vanaf 27!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Theo Beerendonk - jaren 50 - Fraaie droge naald Ets - 2e staat - "vrouw met lang haar" gesigneerd kopen? Bied vanaf 27!
Theo Beerendonk - jaren 50 - Fraaie droge naald Ets - 2e staat - "vrouw met lang haar" gesigneerd kopen? Bied vanaf 27!Theo Beerendonk - jaren 50 - Fraaie droge naald Ets - 2e staat - "vrouw met lang haar" gesigneerd kopen? Bied vanaf 27!Theo Beerendonk - jaren 50 - Fraaie droge naald Ets - 2e staat - "vrouw met lang haar" gesigneerd kopen? Bied vanaf 27!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Theo Beerendonk (1905-1979)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen26 x 17 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Fraaie en unieke 2e staat Ets, door de Amsterdamse kunstenaar theo Beerendonk  in zijn vroege, nog figuratieve jaren 50 gemaakt. In zeer goede conditie en gesigneerd linksonder. Losbladig - NIET ingelijst.

Biografie: Theo Beerendonk

In het oeuvre van Theo Beerendonk (1905-1979) weerspiegelen zich de stormachtige ontwikkelingen die de kunst doormaakte in de twintigste eeuw. In hoog tempo bouwde Beerendonk een imposant oeuvre op met portretten, stillevens en naakten die opvielen door eigenzinnig kleurgebruik.


Theodorus Hendricus Johannes (Theo) Beerendonk studeerde van 1925 tot 1931 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, waar hij onder leiding van de professoren J.H. Jurres en Hendrik Jan Wolter een gedegen klassieke schilders opleiding kreeg. In de jaren dertig maakte Beerendonk furore met gedurfde naakten, in de traditie van zijn grote voorgangers George Hendrik Breitner, Isaac Israëls en Jan Sluijters. Daarnaast schilderde hij portretten, stillevens, bloemen, figuren en landschappen, ook legde hij zich toe op de etskunst, waarin hij een waar meesterschap bereikte. Hij beheerste alle technieken, van droge naald en mezzotint tot aquatint en vernis-mou. Hij was lid van verschillende organisaties: Maatschappij Rembrandt 1944, St.-Lucas Amsterdam 1944, Arti et Amicitiae Amsterdam als lid t/m 1956 en als 2e voorzitter vanaf 1957.


Na de Tweede Wereldoorlog begon hij zijn onderwerpen te stileren en abstraheren en werd zijn werk abstracter.
In 1966 kreeg Beerendonk een aanstelling als conservator in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam, waar hij demonstraties in de etskunst gaf en ook koperplaten van Rembrandt opnieuw afdrukte.
Beerendonks eigen etsen laten veelal Amsterdamse stadsgezichten zien en het landschap rondom Amsterdam, zoals ook Rembrandt dat gezien moet hebben.


Hij was een zeer gedreven Pastellist, beeldhouwer, aquarellist, graficus, collagist, schilder, pentekenaar, etser.
(bron: Metzemaekers) 
Conditie
ConditieGoed
weinig zichtbare onregelmatigheden. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2023 om 15:12
Eindtijd26-3-2023 om 23:13
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken