Eric de Nie - zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd - Verkocht

zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!zeldzame Eric de Nie (1944-) aquarel "blauwe compositie" gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eric de Nie (1944)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999

Kunstenaar : Eric de Nie ( 1944- )
Titel/Voorstelling : " compositie in blauw "
Datering : omstreeks 1990
Medium / Techniek : aquarel op papier
Maten : 30 x 23 cm (papier) en 45 x 38 cm (in lijst)
Gesigneerd : achterzijde papier
Conditie : goed

 

 

 

Tot voor enkele jaren was Eric de Nie o.a. docent schilderen aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Van 2004 tot 2009 was hij lid van de Raad van Advies van de Hogeschool van de Kunsten van Utrecht, Autonoom. De Nie ontving diverse prijzen, waaronder de Europaprijs voor schilderkunst van de stad Oostende, België in 1976. In 2009 verscheen de monografie 'Eric de NieSequenza' tekst (N/E) Han Steenbruggen, uitgave TAB.
In 2010 wordt zijn werk vertegenwoordigd door Galerie Priveekollektie op Miart Milan (It).Hij had diverse exposities van zijn werk in binnen en buitenland. Solo's in 2009 in Museum Belvédère Heerenveen en de StadtGalerie van Osnabrück D. Recentelijke solo's bij de galeries: Priveekollektie Heusden a/d Maas, K09 Groningen, Maria Chailloux Amsterdam, Seasons Galleries Den Haag, Arti Capelli Den Bosch, Inga Kondeyne Berlijn D. William Wauters in Oosteeklo B. In 2007 nam hij deel aan 'Gebaren van Verf' in het Groninger Museum.
Diverse musea zoals Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boymans Van Beuningen, Frans Halsmuseum Haarlem, Gemeente Museum Den Haag, en Graphische Sammling Albertina Wenen hebben zijn werk in de collectie. Met o.a. pianist Kees Wieringa en fimmaakster Marja Sonneveld heeft hij live- schilder performances gerealiseerd voor publiek in o.a.de Beurs van Berlage in Amsterdam, Theater Zeebelt Den Haag en Studio Grasland te Haarlem (op DVD door Marja Sonneveld/Sonimage)

 

Dit zeldzame aquarel is afkomstig uit de kunstverzameling van de Amerikaans / Nederlandse kunstenaar Sam Middleton (1928-2015). Wij zullen de komende tijd een groot deel van deze exclusieve collectie aanbieden.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd26-12-2015 om 19:17
Eindtijd9-1-2016 om 22:17
Biedingen (12)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken