Bram Bogart (1921-2012)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Bram Bogart
Bram Bogart (1921-2012)

Bram Bogart (1921-2012)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Bram BOGART (Delft 1921 - Sint-Truiden 2012)

Abstract kunstschilder, graficus, keramist

Opleiding: Bram Bogart was opgeleid als huisschilder Woonde en werkte in Den Haag, Delft en Frankrijk

De Nederlands-Belgische kunstschilder Bram Bogart stond ook wel bekend als Abraham van den Boogaart. Het abstracte schilderen deed hij al vanaf de jaren 50. Hij liet zich inspireren door C_zanne en gebruikte later een vereenvoudigde stijl wat het schilderen betreft. Van 1943 tot 1948 werkte hij in Den Haag, wat hij afwisselde met Delft en Frankrijk. Bram Bogart was vanaf de jaren vijftig een van de meest vooruitstrevende kunstenaars van de informele groep. Dit houdt in dat hij de informele schilderkunst beoefende zoals action painting en dripping.

In Parijs heeft hij in hetzelfde pand gewoond als Appel en Corneille. Maar bij de CoBrA wilde hij zich absoluut niet aansluiten omdat het volgens hem te veel waarde hechtte aan toeval.

Aangeboden items
2
Verkochte items
67
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
FA. (302 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Bram Bogart - Olieverf op board: Winterlandschap met molen (mooie lijst, goede herkomst!) kopen? Bied vanaf 999!
Bram Bogart - Olieverf op board: Winterlandschap met molen (mooie lijst, goede herkomst!)Schilderij
Geplaatst doorKiewitKunst
Eindtijd 16-01-2023 om 20:18
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen57 cm x 66 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerBoard
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Bram Bogart

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Bram Bogart? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Bram Bogart. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Bram Bogart en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Bram Bogart te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Bram Bogart!

Volg het aanbod kunst van Bram Bogart te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Bram Bogart te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Bram Bogart instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Bram Bogart kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Bram Bogart!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Bram Bogart kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Bram Bogart en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Bram Bogart via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Bram Bogart of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Bram Bogart?

Kunst kopen van Bram Bogart begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Bram Bogart, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Bram Bogart. Om meer kans te maken om de Bram Bogart te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Bram Bogart! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.