Guillaume Le Roy (1938-2008)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Guillaume Le Roy
Guillaume Le Roy (1938-2008)

Guillaume Le Roy (1938-2008)

Kunstenaar

Guillaume le ROY (Blaricum 1938 - Amsterdam 2008)

Graficus, houtgraveur, etser, pentekenaar, textielkunstenaar

Opleiding: In 1957 ging hij in Amsterdam naar de School voor Kunstnijverheid, de latere Rietveld Academie en volgde daar de afdeling vrije grafiek. Door het restaurant De Hoefslag afgedankte cafétafeltjes gebruikte hij voor het maken van zijn eerste houtsneden. Na zijn afstuderen in 1962 trok hij naar familie in de buurt van Parijs en verkeerde daar ruim twee jaar in internationale kunstkringen. Amsterdam

De prenten van Le Roy zijn altijd abstract. Soms wordt zijn werk onderbroken door kleine kleurtinten, hierdoor laat hij vensters, poorten, en deuren beter uitkomen. De kleuren zwart, wit en grijs waren voor Guillaume Le Roy het belangrijkst in zijn werk. Echter in de jaren 1960-1979 heeft hij een periode gehad dat hij meer kleuren gebruikte, om vervolgens weer terug te keren naar zijn Volgens verschillende kunstcritici is Le Roy: een echte graficus verknocht aan de techniek van het kervende mes en bijtende zuren.

Exposities en prijzen:

Vanaf 1965 werd Le Roy veel gevraagd om te exposeren zowel in binnen- als buitenland. In 2010 was het werk van Guillaume Le Roy nog te zien in het Cobra Museum te Amstelveen. Stedelijk Museum Amsterdam Museum van het Boek Den Haag

Aangeboden items
5
Verkochte items
187
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Guillaume Le Roy - vijfluik kopen? Bied vanaf 475!
Guillaume Le Roy (1938-2008) Nederlands vijfluik
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen120 x 480 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 475
Bied mee Bied mee
Guillaume Le Roy - Abstracte compositie, aquatint ets kopen? Bied vanaf 60!
Guillaume Le Roy (1938-2008) Nederlands Abstracte compositie, aquatint ets
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Guillaume Le Roy - Zonder titel kopen? Bied vanaf 48!
Guillaume Le Roy (1938-2008) Nederlands Zonder titel
TechniekEts
Afmetingen78 x 67 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 48
Bied mee Bied mee
Guillaume Le Roy - Houtsnede: Abstracte compositie(Groot werk!) kopen? Bied vanaf 199!
Guillaume Le Roy (1938-2008) Nederlands Houtsnede: Abstracte compositie(Groot werk!)
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen210 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 199
Bied mee Bied mee
Guillaume Le Roy - Egidius, aquatint ets kopen? Bied vanaf 55!
Guillaume Le Roy (1938-2008) Nederlands Egidius, aquatint ets
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen80 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Guillaume Le Roy

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Guillaume Le Roy? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Guillaume Le Roy. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Guillaume Le Roy en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Guillaume Le Roy te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Guillaume Le Roy!

Volg het aanbod kunst van Guillaume Le Roy te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Guillaume Le Roy te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Guillaume Le Roy instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Guillaume Le Roy kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Guillaume Le Roy!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Guillaume Le Roy kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Guillaume Le Roy en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Guillaume Le Roy via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Guillaume Le Roy of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Guillaume Le Roy?

Kunst kopen van Guillaume Le Roy begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Guillaume Le Roy, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Guillaume Le Roy. Om meer kans te maken om de Guillaume Le Roy te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Guillaume Le Roy! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.