• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Henk Olijve (1965)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Henk Olijve

Henk Olijve (1965)

Kunstenaar

Henk Olijve (* Eindhoven 1965) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch van 1988 tot 1992. Olijve is een echte schilder; minutieus werkt hij met olieverf op paneel. Daarin sluit hij aan bij de Nederlandse realistische schildertraditie. Ook maakt hij muurschilderingen en decoreerde hij in opdracht ceramiek. Hij is een van de weinige Nederlandse schilders van dit moment die zich veelvuldig met het thema van de werkende mens bezig houden. Doorgaans zijn de panelen waarop Olijve werkt, niet groter dan één bij één meter. Hij beeldt er twee of drie mannen op af, zelden meer. Die mannen lijken sterk op elkaar; zij zijn een alter ego van de schilder. Hoewel hij zichzelf steeds als hoofdpersoon van zijn werk neemt, kunnen de schilderijen niet gezien worden als zelfportretten. Het zijn geen analyses van zijn persoon. Olijve gebruikt zijn uiterlijk slechts als kapstok voor de personen op het paneel. De mannen zijn altijd iets aan het doen. Ze zijn zonder veel wederzijds contact bezig met een klus die al hun aandacht en concentratie opeist. Wat voor klus het is, wordt niet duidelijk. Soms vindt de scène plaats in een badkamer, op een grasveld of een bouwplaats, soms is de ruimte ongedefinieerd. Doorgaans zijn de figuren gekleed in werkoveral of werkbroek en soms in wat op een voetbaltenue lijkt: een zwart-wit gestreept shirt met witte broek. Een enkele keer hebben ze het bovenlichaam ontbloot. Ze dragen vaak een pet op een bijna kaal hoofd. Aan hun voeten bevinden zich teenslippers of stevige werkschoenen. Een enkele maal is naast deze stoere mannen ook een wat slomer type aanwezig gezien zijn outfit, die bestaat uit gezondheidssandalen, een korte broek en een overhemd met spencer. De mannen lijken niet met elkaar te praten of te overleggen; ze kijken langs elkaar heen. Vaak hurken ze, staan ze met de rug naar de kijker toe of ziet deze ze van opzij. In ieder geval wordt hij nooit in de voorstelling betrokken. De klus die gedaan moet worden, geeft bij een eerste beschouwing de indruk klein en eenvoudig te zijn. Maar de meditatieve en geconcentreerde sfeer die de schilderijen uitstralen, zorgt ervoor dat de kijker zich vervolgens realiseert dat hij zich vergist en dat het om een enorm belangrijke opdracht gaat. Hierdoor roept de voorstelling op tot nadenken over de waardering die je voor dergelijke werklui hebt.

Aangeboden items
0
Verkochte items
17
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (13 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Henk Olijve (1965) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 17 items van Henk Olijve (1965) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 13 mensen die Henk Olijve (1965) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Henk Olijve

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henk Olijve? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henk Olijve. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henk Olijve en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henk Olijve te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henk Olijve!

Volg het aanbod kunst van Henk Olijve te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henk Olijve te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henk Olijve instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henk Olijve kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henk Olijve!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henk Olijve kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henk Olijve en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henk Olijve via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henk Olijve of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henk Olijve?

Kunst kopen van Henk Olijve begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henk Olijve, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henk Olijve. Om meer kans te maken om de Henk Olijve te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henk Olijve! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.