• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Herman van Wissen (1910-2000)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Herman van Wissen

Herman van Wissen (1910-2000)

Kunstenaar

Hermanus Johannes (Herman) van Wissen (Groningen, 27 december 1910 - aldaar, 23 april 2000) was een Nederlandse architect en kunstschilder.Van Wissen was zoon van de architect A.L. van Wissen (1878-1955), die onder meer het gemeentehuis van Uithuizermeeden ontwierp. Van Wissen heeft opleidingen gevolgd aan de HTS-bouwkunde in Groningen, het Kunsthistorisch Instituut Rome en het Grafisch Centrum in Groningen. In de jaren '30 was hij leerling van Jan Derksen Staats (schilderen) en Anne Huitema (grafische technieken).Als schilder werkte Van Wissen vooral met Siberisch krijt, aquarel, tempera en olieverf. Hij schilderde vooral landschappen in een figuratief-expressionistische stijl. Van Wissen was lid van de kunstkring ?De Regenboog? in Groningen en (bestuurs)lid van de Groninger kunstkring De Ploeg. Hij maakte studiereizen naar Griekenland, Hongarije, Isra_l, Joegoslavi_, Oostenrijk, Rome en de Verenigde Staten.In 1946 ontwierp Van Wissen een verzetsmonument voor Groningen in de vorm van een poort, dat werd geplaatst op het R.K. Kerkhof aan de Hereweg. Als architect kreeg hij na de Tweede Wereldoorlog veel opdrachten voor woningbouw. In de tweede helft van de jaren '50 kreeg de katholieke Van Wissen vooral opdrachten voor het ontwerpen van kerken.Van Wissen werd na zijn pensionering als architect opgevolgd door zijn oudste zoon Ad. Zoon Driek (1943-2010) werd in 2005 uitgeroepen tot Dichter des Vaderlands, zoon Jan van Wissen (1945) is tuin- en landschapsarchitect.

Aangeboden items
0
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (3 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Herman van Wissen (1910-2000) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Herman van Wissen (1910-2000) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Herman van Wissen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Herman van Wissen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Herman van Wissen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Herman van Wissen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Herman van Wissen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Herman van Wissen!

Volg het aanbod kunst van Herman van Wissen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Herman van Wissen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Herman van Wissen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Herman van Wissen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Herman van Wissen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Herman van Wissen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Herman van Wissen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Herman van Wissen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Herman van Wissen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Herman van Wissen?

Kunst kopen van Herman van Wissen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Herman van Wissen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Herman van Wissen. Om meer kans te maken om de Herman van Wissen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Herman van Wissen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.