Horst Antes (1936)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Horst Antes
Horst Antes (1936)

Horst Antes (1936)

Kunstenaar

Horst ANTES (Heppenheim an der Bergstrasse 1936)

Schilder, Graficus, Beeldhouwer

Opleiding:

Horst Antes studeerde bij HAP Grieshaber schilderkunst aan de Staatliche Akademie der Bildende Kunste Karlsruhe van 1957 tot 1959. Op het moment woont en werkt Antes in Karlsruhe, Berlijn en Castellina in Toscane.

.

Duitsland

Een terugkerend thema in het werk van Antes terug komt is het subjectieve gevoel dat een persoon over zijn lichaam heeft: Lichaamsschema. Omstreeks 1960 schilderde hij zijn eerste Kopffüßler. Een koppoter is een tekening van een menselijk figuur, waarbij de romp ontbreekt en de voegen rechtstreeks aan het hoofd worden getekend. In 1963 ontwierp hij voor het eerst een driedimensionaal beeld hiervan. Sinds 1967 is Antes hoogleraar schilderkunst aan de kunstacademie van Karlsruhe.Daarnaast is Horst Antes sinds 1968 gasthoogleraar aan de Hochschule für Bildende Künste in Berlijn.

Exposities en prijzen:

Kulturkreis der Deutschen Wirtschaft 1960 Kunstpreis Junger Westen van de stad Recklinghausen. 1961 Villa-Romana prijs voor een verblijf in Florence 1962 de Villa Massimo prijs voor Rome. 1963 Hij vertegenwoordigde Duitsland in 1966 bij de Biënnale van Venetië en won de grote prijs.

Aangeboden items
4
Verkochte items
63
Nationaliteit
Duits Duits  
Links
Favoriet
FA. (21 x Favoriet)
filters
4 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Horst Antes - Männliche Figur mit Maßstab, Litho kopen? Bied vanaf 325!
Horst Antes - Männliche Figur mit Maßstab, LithoGrafiek (handgesigneerd)
Geplaatst doorRosser
Eindtijd 14-11-2022 om 19:09
Verzending Internationaal
Jaartal1967
TechniekLitho
Afmetingen77 cm x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Horst Antes - Zeit Räume kopen? Bied vanaf 1650!
Horst Antes - Zeit RäumeTekening / Aquarel
Geplaatst dooramnon_de
Eindtijd 02-12-2022 om 20:00
Verzending Internationaal
Jaartal1992
TechniekAquarel
Afmetingen32 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Horst Antes - Strip Teeth, Gesamtausgabe mit 7 Pochoirs + signiertem Aquarell kopen? Bied vanaf 950!
Horst Antes - Strip Teeth, Gesamtausgabe mit 7 Pochoirs + signiertem AquarellTekening / Aquarel
Geplaatst doorRosser
Eindtijd 16-01-2023 om 21:30
Verzending Internationaal
Jaartal1965
TechniekAquarel
Afmetingen45 cm x 37 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Horst Antes - großes Haus kopen? Bied vanaf 250!
Horst Antes - großes HausGrafiek (handgesigneerd)
Geplaatst doorFEETIGER
Eindtijd 29-01-2023 om 19:37
Verzending Internationaal
Jaartal2004
TechniekLitho
Afmetingen74.5 cm x 91.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Horst Antes

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Horst Antes? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Horst Antes. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Horst Antes en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Horst Antes te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Horst Antes!

Volg het aanbod kunst van Horst Antes te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Horst Antes te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Horst Antes instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Horst Antes kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Horst Antes!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Horst Antes kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Horst Antes en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Horst Antes via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Horst Antes of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Horst Antes?

Kunst kopen van Horst Antes begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Horst Antes, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Horst Antes. Om meer kans te maken om de Horst Antes te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Horst Antes! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.