Jack Godderis (1916-1971)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jack Godderis
Jack Godderis (1916-1971)

Jack Godderis (1916-1971)

Kunstenaar

De in Engeland uit Vlaamse ouders geboren Jack Godderis is door een ontsteking in het rotsbeen achter zijn oor zijn hele leven vrijwel doof geweest. Het heeft hem er niet van weerhouden grote reizen te maken. Meteen al na zijn middelbare schooltijd bezoekt hij, alleen en samen met zijn vader, die kapitein op de wilde vaart was, Zuid-Amerika, Engeland, Mexico, de Verenigde Staten en de Antillen. Later zwerft hij onder meer door Rusland, Iran, Zwitserland, Frankrijk, Griekenland, Marokko, Canada en opnieuw de Verenigde Staten. Allerlei zaken die hem onderweg treffen legt hij vast in kleine schetsboekjes en maakt er later olieverfschilderijen op doek of papier van.Zijn artistieke opleiding krijgt hij aan de Koninklijke Academie en aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hij ontpopt zich als mede-oprichter van bevlogen kunstenaarsgroepen. Veelvuldig wordt zijn werk in binnen- en buitenland tentoongesteld en talloze prijzen zijn hem toegekend, waaronder de Prix de l?art Jeune in 1942 (met een stilleven), de Belgische Grote Prijs voor Schilderkunst in 1951 en de internationale prijs van Gemmail, Tours, in 1966. Ook in ons land is zijn werk regelmatig te zien. Zo organiseert de in het Overijsselse Holten gevestigde huisarts, mecenas en collectioneur Jo Nagelhout (1901-1975) in 1953 een tentoonstelling in het gemeentehuis van Holten met werken van Belgische schilders, onder wie Godderis, Gailliard en Slabbinck. De Collectie Nagelhout bevat nog altijd een waskrijttekening van Godderis (bron: J.P. Nagelhout, 2005) en tot voor kort hingen twee gouaches, waarmee de kunstenaar zijn verblijf betaalde, in Hotel Vosman, maar sinds de horeca-onderneming van eigenaar veranderde, zijn ze verdwenen.Jack Godderis wordt gerekend tot de Vlaamse expressionisten, maar hij komt tot een persoonlijke benadering, waarbij hij zich uitleeft in kleuren. Een colorist, waarvan het palet in dienst staat van maximale picturale expressiviteit, zo vermeldt de catalogus bij de retrospectieve tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen (1986). Werk van Godderis is opgenomen in de collecties van verschillende binnen- en buitenlandse musea en in die van de Belgische Staat en het Belgische Koninklijk Huis.De krachtige uitstraling van dit stilleven met zijn heftig 'tegen elkaar botsende' kleuren op een intens blauwe achtergrond blijft ons intrigeren!

Aangeboden items
1
Verkochte items
3
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
filters
Jack Godderis - gesigneerde litho kopen? Bied vanaf 65!
Jack Godderis (1916-1971) Belgisch gesigneerde litho
TechniekLitho
Afmetingen48 x 64.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jack Godderis

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jack Godderis? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jack Godderis. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jack Godderis en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jack Godderis te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jack Godderis!

Volg het aanbod kunst van Jack Godderis te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jack Godderis te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jack Godderis instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jack Godderis kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jack Godderis!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jack Godderis kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jack Godderis en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jack Godderis via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jack Godderis of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jack Godderis?

Kunst kopen van Jack Godderis begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jack Godderis, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jack Godderis. Om meer kans te maken om de Jack Godderis te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jack Godderis! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.