Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jacob Huijbrecht Hollestelle
Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920)

Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920)

Kunstenaar

Jacob Huijbrecht HOLLESTELLE (Middelburg 1858 - Dordrecht 1920)

Na zijn studie aan de Haagse Academie en de Polytechnische school te Delft vestigde Hollestelle zich in 1884 als tekenleraar in Dordrecht; hij wordt ook wel tot de Dortse schilders gerekend. In deze stad kwam hij in contact met Theopile de Bock. De invloed van De Bock, wiens kracht het was om een landschap met een gemakkelijke toets en compositaire eenheid weer te geven, was erg groot. Hollestelle liet zich ook beïnvloeden door schilders van de Haagse school, zoals Apol en Jacob Maris. Toch nam hij een zelfstandige plaats in de kunstwereld van die tijd en ontwikkelde al snel zijn eigen stijl.

Jacob Huijbrecht Hollestelle schilderde en tekende voornamelijk landschappen en stadsgezichten. Zijn brede penseelvoering en het gemak waarmee hij een landschap of een stadsgezicht weergaf, tonen zijn kwaliteiten en beheersing van zijn tekentechniek. Het Zeeuwse land en zijn geboortestek kon deze kunstenaar niet makkelijk vergeten; hij ging vaak naar zijn geliefde Zeeland. Domburg, Veere en Middelburg heeft hij herhaaldelijk met pen of penseel vereeuwigd.

Aangeboden items
0
Verkochte items
0
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (3 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Jacob Huijbrecht Hollestelle (1858-1920) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Jacob Huijbrecht Hollestelle

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jacob Huijbrecht Hollestelle? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jacob Huijbrecht Hollestelle. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jacob Huijbrecht Hollestelle en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jacob Huijbrecht Hollestelle te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jacob Huijbrecht Hollestelle!

Volg het aanbod kunst van Jacob Huijbrecht Hollestelle te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jacob Huijbrecht Hollestelle te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jacob Huijbrecht Hollestelle instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jacob Huijbrecht Hollestelle kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jacob Huijbrecht Hollestelle!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jacob Huijbrecht Hollestelle kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jacob Huijbrecht Hollestelle en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jacob Huijbrecht Hollestelle via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jacob Huijbrecht Hollestelle of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jacob Huijbrecht Hollestelle?

Kunst kopen van Jacob Huijbrecht Hollestelle begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jacob Huijbrecht Hollestelle, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jacob Huijbrecht Hollestelle. Om meer kans te maken om de Jacob Huijbrecht Hollestelle te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jacob Huijbrecht Hollestelle! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.