Jan Bezemer (1907-1997)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jan Bezemer
Jan Bezemer (1907-1997)

Jan Bezemer (1907-1997)

Jan BEZEMER

Graficus, wandschilder, beeldhouwer, monumentaal kunstenaar, vervaardiger van moza_ek

Geboren te Rotterdam 1907 ? Gestorven 10 juli 1997 te Rotterdam

Opleiding: Jan Bezemer studeerde aan de Academie voor Beeldende kunsten te Rotterdam. Woont en werkt in Rotterdam

"Meester van de kleurenlitho" uitspraak die recht doet aan het werk van Jan Bezemer. Bezemer is naar eigen zeggen althans, met lithograferen begonnen uit geldgebrek, centen voor enige schildersmaterialen had hij niet. Deze gedwongen keuze belemmerde hem niet om de grenzen van het lithograferen te verleggen. De vernieuwingen waren meer van sociaal en technisch van aard.Het werk van Jan Bezemer was zo baanbrekend dat het de aandacht trok van Willem Sandberg (directeur Stedelijk museum).Deze organiseerde in 1959 een tentoonstelling van Bezemer.Litho's die je grofweg kunt indelen naar twee onderwerpen die hem inspireerden gedurende zijn hele leven nl: dieren en sporters.Het grafisch werk van Jan Bezemer is overwegend klein van oplage en aanzienlijk van formaat.

Exposities en prijzen:

Stedelijk Museum Amsterdam Museum of Modern Art New York Museum Boymans van Beuningen Rotterdam

Door: Arthur Brouwers>

Aangeboden items
2
Verkochte items
63
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Bezemer - Twee Ganzen kopen? Bied vanaf 45!
Jan Bezemer (1907-1997) Nederlands Twee Ganzen
Techniek Litho
Afmetingen 51 x 62 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Jan Bezemer - Spanje kopen? Bied vanaf 150!
Jan Bezemer (1907-1997) Nederlands Spanje
Techniek Litho
Afmetingen 73 x 81 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Bezemer

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Bezemer? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Bezemer. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Bezemer en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Bezemer te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Bezemer!

Volg het aanbod kunst van Jan Bezemer te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Bezemer te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Bezemer instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Bezemer kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Bezemer!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Bezemer kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Bezemer en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Bezemer via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Bezemer of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Bezemer?

Kunst kopen van Jan Bezemer begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Bezemer, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Bezemer. Om meer kans te maken om de Jan Bezemer te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Bezemer! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.