Jan Rodrigo (1921-2013)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jan Rodrigo
Jan Rodrigo (1921-2013)

Jan Rodrigo (1921-2013)

Geboren in Utrecht, 10 maart 1921.Al op jonge leeftijd begon Jan Rodrigo te tekenen en te schilderen en is dat altijd blijven doen tot hij door fysieke beperkingen niet meer de kwaliteit kon leveren die hij van zichzelf verlangde. Op reizen in binnen- en buitenland, zoals Frankrijk, Itali_, Griekenland, Egypte, Marokko en Indonesi_, maakte Jan schetsen, die later uitgewerkt werden tot tekeningen en schilderijen. Veel portretten van mensen, in de sport, de muziek, caf_s, veel stadsgezichten, veel landschappen.Tot 2001 was hij lid van Genootschap Kunstliefde in Utrecht, ook was hij lange tijd medeorganisator van de jaarlijkse Utrechtse Kunstmarkt.Na gewoond te hebben in Utrecht, Bunnik, Drogteropslagen en Zwolle verbleef hij een tijd in Zorgcentrum Transwijk in Utrecht, waar een deel van zijn werk te zien is geweest. Vanaf 2009 was Jan Rodrigo terug in Bunnik en woonde hij in Woonzorgcentrum Bunnichem. Hier werd gedurende de lente en zomer van 2011 een groot gedeelte van zijn tekeningen en schilderijen ge_xposeerd.Naar aanleiding van deze expositie kwam Hans Kars met het idee dat er een boek over Jan moest komen. Het boek "Jan Rodrigo, schilder in hart en ziel" werd geschreven door Marcel Gieling en is 4 oktober 2012 in KUUB - Pieterstraat 3, Utrecht- aan Jan overhandigd. Er volgde een driedaagse expositie welke daarna verplaatst werd naar atelier Gieling op de Schoutenstraat. Aldaar zijn de werken nog te bezichtigen.Jan Rodrigo is op 20 augustus 2013 overleden. Hij werd 92.

Aangeboden items
0
Verkochte items
16
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Jan Rodrigo (1921-2013) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 16 items van Jan Rodrigo (1921-2013) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Jan Rodrigo

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Rodrigo? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Rodrigo. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Rodrigo en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Rodrigo te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Rodrigo!

Volg het aanbod kunst van Jan Rodrigo te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Rodrigo te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Rodrigo instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Rodrigo kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Rodrigo!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Rodrigo kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Rodrigo en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Rodrigo via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Rodrigo of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Rodrigo?

Kunst kopen van Jan Rodrigo begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Rodrigo, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Rodrigo. Om meer kans te maken om de Jan Rodrigo te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Rodrigo! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.